NE TREBA GA ŽALITI?

'Fernando Alonso je platio cijenu svoje bahatosti!'

01.03.2016 u 10:05

Bionic
Reading

Bivši F1 prvak Jacques Villeneuve smatra da nemamo razloga žaliti Fernanda Alonsa i pita se kakvog ćemo Hamiltona imati na stazi ove sezone, s obzirom da se čini kako su mu stvari izvan Formule 1 postale važnije...

Kanadski vozač koji je 1997. godine za volanom Williamsa osvojio F1 titulu poznat je kao vrlo oštar kritičar današnjeg elitnog automobilističkog natjecanja, a njegov posljednji istup bio je u tom stilu. Posebno je žestoko napao Fernanda Alonsa.

'Možemo reći da samo gleda na svoj bankovni račun. Odlučio se da riskantan izbor, ali ne možemo ga žaliti kad svejedno zarađuje 30 milijuna godišnje. Alonso je platio cijenu svoje bahatosti kada se razljutio Ferrari. Vetell je napravio bolje, jer je donio mir u momčad,' tvrdi Jacques Villeneuve koji sumnja i u Lewisa Hamiltona:

'Da bismo mogli reći koliko će biti konkurentan, treba prvo vidjeti što planira Hamilton. Možda će biti fokusiran kao na kraju prošle sezone, kada mu je bilo važnije biti reper, nego vozač. Treba vidjeti osjeća li se on još uvijek kao vozač. Rosberg je pokazao da mu može napraviti štetu.'

Prema Villeneuveu, Kimi Raikkonen mogao bi iznenaditi svijet ove sezone dobrim nastupima, a Kanađanin je također popljuvao i novi format kvalifikacija, prema kojem će vozači ispadati jedan pod jedan, svakih 90 sekundi tijekom tri runde.

'Lažno i umjetno. Rade stvari samo kako bi se svidjeli navijačima, a time uništavaju Formulu 1. Danas je to poput videoigre. To više nije profesionalni sport, a tako se počinje gubiti kredibilitet,' zaključio je bivši vozač Williamsa i BAR Honde.