VRUČE U ISTANBULU

Ferguson i 'vragovi' bježali od navijača Galatasaraya

20.11.2012 u 09:26

Bionic
Reading

Policija je bila prisiljena rastjerati navijače suzavcem, a morao je reagirati i direktor Galatasaraya Abdurrahim Albayrak koji je pozvao vatrene pristalice da se smire

Navijači Galatasaraya priredili su u ponedjeljak navečer vatreni doček nogometašima Manchester Uniteda u zračnoj luci u Istanbulu.

Dva spomenuta kluba sudarit će se u utorak u 5. kolu Lige prvaka, a navijači turskog prvaka su odlučili zaplašiti goste. Oko 1000 pristalica Galatasaraya okupilo se na aerodromu Atatürk s natpisima poput 'United, počivaj u miru' i 'Dobrodošli u pakao'. Nadali su se domaći navijači da će se probiti do Fergusonovih nogometaša, ali kad su u Unitedu vidjeli što se sprema, izašli su iz zračne luke, u dogovoru s policijom, na sporedan izlaz.

'Ovaj put smo uspjeli izbjeći doček turskih navijača. Kad smo došli ovdje 1993. godine, bilo je čudesno. Bilo je to nešto novo za nas i prilično zastrašujuće, ali otada smo bili ovdje nekoliko puta i navikli smo na turski fanatizam. To nam više nije problem', rekao je menadžer Uniteda Alex Ferguson.

Policija je bila prisiljena rastjerati navijače suzavcem, a morao je reagirati i direktor Galatasaraya Abdurrahim Albayrak koji je pozvao vatrene pristalice da se smire.
Podsjetimo, United je već osigurao prvo mjesto u skupini H, pa je u Istanbul doputovao bez nekolicine svojih zvijezda.