RADI SE PUNOM PAROM

Fenomenalan posao Dinama; ovo bi hrvatskom prvaku u budućnosti moglo donijeti milijune eura

13.06.2022 u 16:03

Bionic
Reading

Robert Ljubičić (22), donedavni igrač bečkog Rapida, novi je član Dinama i u sljedećoj će sezoni osnažiti konkurenciju u sredini veznog reda

Ovog je ponedjeljka potpisao je petogodišnji ugovor s plavima i tako nakon godinu dana u dresu zelenih postao član momčadi hrvatskog prvaka, a taj igrač bi u budućnosti mogao Dinamu od transfera donijeti milijune eura.

Ljubičić je rođen 14. srpnja 1999. u Beču, u dječačkim je danima kratko bio u Rapidovoj školi, ali se formirao i oblikovao u Sankt Pöltenu, klubu u kojem je u smiraju svoje igračke karijere nastupao i naš proslavljeni Zlatko Cico Kranjčar.

Mladi austrijski nogometaš u Rapid je došao u ljeto prošle godine i odmah zablistao prometnuvši se u jednog od nositelja igre. Uostalom, maksimirska ga je publika imala priliku upoznati jesenas kad su se bečki i zagrebački klub sučelili u skupini UEFA Europa lige, piše gnkdinamo.hr.

Prvo je Rapid na svom terenu pobijedio s 2:1, a potom Dinamo uzvratio slavivši s 3:1 u Zagrebu. Ljubičić je u obje utakmice odigrao po 90 minuta, a igrao je središnjeg lijevog veznog u sustavu 3-4-3. Štoviše, u dvoboju na Maksimiru bio je i asistent Christophu Knasmüllneru za vodstvo Rapida s 1:0 u osmoj minuti.

U zadnjem je kolu skupine bio i strijelac za pobjedu bečkog kluba u gostima protiv Genka s 1:0. U prošloj sezoni odigrao je 40 utakmica u dresu Rapida te je postigao 4 pogotka i upisao 7 asistencija.

Ljubičić će u novoj sredini naići i na neka poznata lica. Bartol Franjić i Dario Špikić nakratko su mu bili suigrači u mladoj hrvatskoj reprezentaciji, no u međuvremenu je Ljubičić postao član austrijske U-21 momčadi.

Zablistao je već u svojoj prvoj seniorskoj sezoni u dresu Sankt Pöltena, na proljeće 2018. godine. Zaigrao je u tri zadnja prvenstvena kola, u sva tri je njegova momčad pobijedila i u sva tri je Ljubičić imao opipljiv učinak: asistencija, pogodak pa asistencija. I taj je pogodak bio protiv snažnog rivala, bečke Austrije. Za vrijeme profesionalne karijere u Austriji, više se puta u tom razdoblju upisivao na listu asistenata i strijelaca uz lijepe i atraktivne akcije.

Ljubičić nastavlja tradiciju povezivanja bečkog i purgerskog kluba. U modernoj povijesti plavih i zelenih najveću su pažnju, između ostalih imena, privukli treneri Otto Barić i Vlatko Marković, a uz njih igrama na terenu Zlatko Cico Kranjčar, Petar Bručić, Mladen Munjaković, Mario Bazina, Georg Koch...

'Dolazak u Dinamo za mene je velika čast i sretan sam što je sve prošlo u redu. Veselim se svemu što je ispred mene. Igrao sam protiv Dinama u Europa ligi u zadnjoj sezoni, bio sam sretan već kad sam čuo da ćemo igrati protiv zagrebačkog kluba. Pratio sam i ranije utakmice Dinama u Europi, doma smo zajedno gledali i uvijek mi je bilo drago kad je momčad pobijedila i imala dobre rezultate. Posebno recimo protiv Tottenhama, vidjeli smo tad ogromnu kvalitetu ekipe. Najbitnije mi je da igram što više i da imam kontinuitet, nadam se da ću dobiti povjerenje i priliku', rekao je mladi igrač po potpisu ugovora te je dodao:

'Kad igraš za Dinamo uvijek je tvoj cilj osvojiti sve titule koje možeš i ostvariti što više uspjeha. Vjerujem da će tako biti u novoj sezoni i da će momčad ponovno imati jednu uspješnu sezonu. Želio bih uživati u nogometu u dresu Dinama i nadam se da ću ispuniti očekivanja kluba i navijača.'