ZADAR DOGUS BASKETBALL TOURNAMENT

Fenerbahce i Bayern u finalu, Zadar protiv Zvezde za čast

26.09.2015 u 22:54

Bionic
Reading

Euroligaši Bayern i Fenerbahce finalisti su drugog po redu izdanja Zadar Dogus Basketball Tournamenta koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović. Košarkaši Zadra za peto mjesto te naravno obranu časti igrat će protiv aktualnog pobjednika ABA lige Crvene zvezde (16:00, NED)

Turski Fenerbahce, koji brani prošlogodišnji naslov pobjednika, do finala je došao pobjedom nad Crvenom zvezdom 88:65. Bez obzira što je trofejni trener Željko Obradović igrao bez najboljih igrača (Vesely, Bogdanović, Dixon..) njegoba je momčad u velikom stilu stigla do finala. Najefikasniji u njihovoj momčadi bio je tamnoputi Ekpe Udoh s 16 koševa i 10 skokova. Najbolji u redovima Crvene zvezde bio je 211 cm visoki centar Stefan Nastić s 12 koševa i sedam skokova.

'Ovo nije normalna situacija jer još nismo odigrali pripremnu utakmicu u kompletnom sastavu. Uskoro odlazimo u SAD gdje ćemo protiv NBA klubova Brooklyna i Oklahome odigrati dvije pripremne utakmice, a za uigravanje imamo još samo tjedan dana'. kazao je zabrinuti Obradović kojeg jedino veseli što su mladi igrači koje je koristio sjajno reagirali.

U drugoj utakmici dana Zadar je imao i devet koševa prednosti pred njemačkim Bayernom te je do samog kraja držao utakmicu izjednačeno. Bavarci su na kraju slavili rezultatom 72:66. Kod Zadrana istaknuli su se Kraljević s 15, Bošnjak s 12 i Bašić s 10 koševa.

Nedjeljni program utakmicom za peto mjesto u 16 sati otvaraju Zadar i Crvena zvezda. U 18.30 sati za treće mjesto borit će se Darussafaka Dogus i Olympiacos. Finalni susret između Bayerna i Fenerbahcea na rasporedu je u 21 sat. Nema sumnje kako će utakmica Zadar i Crvena zvezda biti pravi mamac za navijače domaće momčadi, a očekuje se i da će Tornado dati 'vjetar u leđa' Nazorovim igračima. Dobiti Zvezdu uoči početka sezone svakako bi ovoj mladoj momčadi ulilo dodatno samopouzdanje...

Ulaznica za finalni dan može se kupiti na blagajni ŠC Višnjik u nedjelju od 10 do 21 sat te u agenciji Aquarius i Tisak Media shopu u Supernova centru.