PONOSNI GRAD HEROJ

Feljton; vukovarske sportske priče na 25. obljetnicu kalvarije

  • Autor: Borut Šips
  • Zadnja izmjena 28.10.2016 11:47
  • Objavljeno 28.10.2016 u 11:47
Vukovar 1991 (11)

Vukovar 1991 (11)

Izvor: Profimedia / Autor: Corbis

Približava se vikend u kojemu ćemo se prisjetiti 25. obljetnice vukovarske kalvarije, a tportal.hr vam nudi feljton sa sportskim pričama iz obnovljenog grada koji sugerira to da na krajnjem istoku Hrvatske i dalje funkcionira rasadnik vrhunskih sportaša te klubova koji preživljavaju i čekaju bolje dane

Već 25 godina je prošlo od mahnitog razaranja baroknog grada. Teška sjećanja opterećuju mentalitet nekada čarobno mirnog mjesta, ali fasade su gotovo potpuno sakrile ratne rane i Vukovar je blizu svojoj posljednjoj fazi obnove. Barem fizičke...

Obnavljaju se i sportski život i infrastruktura. Osnivaju se klubovi, održavaju turniri, obnavlja i borovski bazen. Grade se temelji za nastavak bogate gradske sportske tradicije s kojom vas valja upoznati kroz ovaj gotovo mjesečni feljton koji će trajati do dana poslije tužnog vikenda obilježenog suzama i pitanjima bez odgovora... Do dana kada rijeke ljudi i kamere napuste ovaj grad (godišnjica pada Vukovara je 18. studenoga) i kada ga opet većina zaboravi na godinu dana.

Vukovar ili, bolje rečeno, Grad Heroj preživio je, ali osim pravde čeka i perspektivu. Prvo ‘običnu’, ekonomsku, koja će zaustaviti odljev mladih i pružiti natruhe zaboravljenog blagostanja. A zatim i sportsku, onu koja će omogućiti lokalnim klincima da razviju svoj talent i dobiju priliku ostvariti snove.

Upoznat ćete, uz dobro poznate svjetske asove, neka možda manje poznata imena. Cilj je približiti i rad gradskih sportskih klubova, događanja koja organiziraju, prisjetiti se dana kada se radilo iz ljubavi i uz puno snalaženja. Pokazati raznolikost vukovarskog sportskog bića i, tko zna, možda predstaviti neko novo ime koje ćemo uskoro pratiti s ushitom.

Svjetsko prvenstvo u Kataru

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!