NIŠTA OD IZNENAĐENJA

Federeru drama protiv Čilića, Dodig propustio Ferrera

08.08.2014 u 08:25

Bionic
Reading

Španjolski tenisač David Ferrer zaustavio je Ivana Dodiga u osmini finala ATP turnira Masters 1000 serije u Torontu (1-6 6-3 6-3), a nešto kasnije i Švicarac David Ferrer izbacio je Marina Čilića 7-6(5) 6-7(3) 6-4

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig imao je veliku priliku za proboj u četvrtfinale Rogers Cupu, turnira Masters 1000 serije u Torontu, ali nije uspio realizirati prilike koje je stvarao u drugom i trećem setu dvoboja sa Španjolcem Davidom Ferrerom. Dodig je u prvom setu kapitalizirao sve Ferrerove pogreške u prvom setu, ali kada je trebao potpuno slomiti otpor sedmog tenisača svijeta, Dodig je zakazao.

U poraz su ga odvele neiskorištene break-lopte u drugom i trećem setu. Na početku drugog seta imao ih je čak šest, u prvom gemu trećeg seta još tri, ali nijednu nije uspio realizirati. Za razliku od Dodiga, Ferrer se pokazao maksimalno racionalnim, iskoristivši jedinu priliku u drugom setu te još dvaput slomivši Dodigov servis u trećem. Više od toga mu nije trebalo za prvi prolaz u četvrtfinale na kanadskom Mastersu na kojem je u prijašnjih osam nastupa samo jednom uspio proći do 3. kola.

Kasnije je nakon velike borbe ispao i Marin Čilić od Rogera Federera. Bio je to peti poraz hrvatskog tenisača u isto toliko mečeva protiv Švicarca, ali sada je pružio najveći otpor.

U prva dva seta nije bilo breaka. Čilić je čak spasio osam break lopti, a Federer dvije, a u 13. igri svako je po jednom bio uspješan.

U trećem setu hrvatski predstavnik svoju jedinu loptu za oduzimanje servisa nije realizirao, a Federer je jednu od dvije za konačnih 6:4 u odlučujućem setu. Meč je trajao 2 sata i 39 minuta.