78. NASLOV

Federerov novi preokret za titulu u Dubaiju

01.03.2014 u 20:23

Bionic
Reading

Švicarski teniski genijalac Roger Federer osvojio je jaki ATP turnir u Dubaiju. U subotnjem je finalu svladao Čeha Tomaša Berdycha 3-6, 6-4, 6-3...

Kao i dan ranije u meču protiv Novaka Đokovića, Federer je izgubio prvi set, ali se nakon toga 'zagrijao' i prokrčio si put do pobjede. Ovo mu je već šesta kruna u Dubaiju, te ukupno 78. naslov u bogatoj karijeri i prvi nakon lanjskog u Halleu. Po broju pobjedničkih pehara Švicarac je time na vječnoj ljestvici došao na treće mjesto, prestigavši Johna McEnroea. Berdych je, s druge strane, ostao na devet naslova, a ovo mu je bio 12. izgubljeni finale.

Federer je u prvom setu iskoristio svoju jedinu priliku za break, ali to mu nije bilo dovoljno budući da je istodobno izgubio dva svoja servisa. U drugoj je dionici situacija bila obrnuta: Berdych je napravio jedan break, ali je sada osvajač 17 Grand Slam naslova realizirao obje šanse za break koje su mu se ukazale i došao do izjednačenja. U trećem je setu Federer imao čak sedam break-lopti, iskoristio je jednu, ali sasvim dovoljno za pobjedu.

Federer sada vodi s 12-6 protiv Čeha kad se računaju pobjede u međusobnim mečevima. Berdych je slavio u dva prethodna dvoboja, uključujući i lanjski na ovom istom turniru.

Švicarac je trijumfom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osvojio 500 bodova za ATP ljestvicu, te 465.830 dolara nagrade.