roger brani melbourne

Federer uvjerljiv u pohodu na novu titulu, Marin Čilić i Petra Martić igraju noćas

20.01.2018 u 14:51

Bionic
Reading

Švicarac Roger Federer pobijedio je Francuza Richarda Gasqueta 6:2, 7:5, 6:4 i po 16. put u karijeri prošao u osminu finala Australian Opena, na kojem ove godine brani naslov osvojen 2017. godine. U osmini finala čeka ga Mađar Marton Fucsovics (ATP - 85.) koji je pobjedom nad Argentincem Nicolasom Kickerom prvi put u karijeri prošao u drugi tjedan Grand Slam turnira...

Štoviše, 25-godišnji Fucsovics do ovogodišnjeg nastupa u Melbourne Parku nijednom u tri prethodna pokušaja (Wimbledon 2017., US Open 2016. i 2017.) nije uspio proći prvo kolo glavnog ždrijeba na Grand Slam turnirima, dok će Federer u dvoboju s Mađarom tražiti put prema 49. četvrtfinalu na Grand Slam turnirima.

Tajvanka Su-Wei Hsieh popunila je posljednje upražnjeno mjesto u osmini finala turnira tenisačica svladavši 26. nositeljicu Poljakinju Agnieszku Radwansku 6:2, 7:5. Nekada najbolja tenisačica svijeta u paru, 32-godišnja Hsieh, ovom je pobjedom ponovila svoj najbolji pojedinačni rezultat na Grand Slam turnirima, koji je također ostvarila u Melbourne Parku prije 10 godina. Dvostruka Grand Slam pobjednica u paru će za plasman u svoje prvo četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji imati vrlo težak zadatak: pobijediti Njemicu Angelique Kerber.

Pobjednica Australian Opena 2016. u ovoj sezoni još nije izgubila meč, a za mjesto u osmini finala s uvjerljivih je 6:1, 6:3 nadigrala Ruskinju Mariju Šarapovu.

  • +13
Australian Open Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

U nedjelju su u Melbourne Parku na rasporedu prvi dvoboji osmine finala u gornjem dijelu ždriejba tenisača i donjem dijelu kod tenisačica, a u akciji će biti i dvoje preostalih hrvatskih predstavnika.

Marin Čilić će pokušati izboriti svoje drugo četvrtfinale na Australian Openu protiv Španjolca Pabla Carenna Buste, polufinaliste na prošlogodišnjem US Openu, a njihov dvoboj u Margaret Court Areni započet će oko 2.30 ujutro po srednjoeuropskom vremenu. Nakon njihovog meča na isti će teren izaći Petra Martić (WTA - 89.) i Belgijka Elise Mertens (WTA - 35.). Martić će po četvrti puta pokušati otići dalje od osmine finala na Grand Slam turnirima (Roland Garros 2012. i 2017., Wimbledon 2017.), dok je Mertens prvi put došla do ove faze natjecanja.