KADA ZAUVIJEK ODE...

Federer suočen s neugodnim i smiješnim kritikama; sada se oglasila legenda i mnogima začepila usta

06.06.2018 u 16:34

Bionic
Reading

Bliži se završnica Roland Garrosa, a legendarni Amerikanac Andre Agassi dotaknuo se Rogera Federera, najboljeg tenisača svih vremena koji je drugu godinu u nizu svojevoljno propustio sezonu na zemlji

Federer je osvojio rekordnih 20 Grand Slamova u pojedinačnoj konkurenciji, nikome ne mora više ništa dokazivati, a kako bi produljio svoju fascinantnu karijeru, prošle i ove godine odlučio je preskočiti zemljane turnire, jer je shvatio kako njegovo tijelo ne može izdržavati napore tijekom cijele sezone kao prije 10 godina.

  • +12
Mirka i Roger Federer s djecom na plaži Izvor: Profimedia / Autor: .N.N.

Naravno, to nije dobro sjelo svima u svijetu tenisa i bilo je onih koji su žestoko kritizirali 36-godišnjeg Švicarca da ne igra na Roland Garrosu, a pojedinci su išli tako daleko pa su ga optuživali da ga je strah suočiti se s Nadalom na najsporijoj podlozi.

O toj temi govorio je Andre Agassi, američki tenisač koji se može pohvaliti da je pobjeđivao na sva četiri Grand Slama i koji je vodio Novaka Đokovića na velikim turnirma.

Roger Federer, najbolji ikad Izvor: Društvene mreže

'Ne slažem se s onima koji kažu da je to loše za tenis, jer je teško opet svuda pobjeđivati. Naravno da je šteta za navijače što ga ne mogu vidjeti na zemljanim turnirima, ali ja osobno želim da bude pažljiv i tako što dulje traje', jasan je bio Agassi.

'Razmumijem da nedostaje kada ga nema, ali jednog dana će se umiroviti i neće ga biti zauvijek', dodao je Amerikanac. Agassi nabolje zna što znači pretjerati s tenisom.

I danas osjeća probleme zbog profesionalnog igranja.

'Pokušavam puno hodati, jer zbog koljena ne mogu trčati. Dobro je kada igram tenis, ali osjećam posljedice sljedeći dan.'