bio bi to veliki udarac

Federer odgodio tešku odluku, cijeli teniski svijet i dalje čeka...

19.04.2017 u 07:01

Bionic
Reading

Švicarski tenisač Roger Federer još nije odlučio hoće li nastupiti na Roland Garrosu, jedinom Grand Slamu kojeg je u karijeri osvojio 'samo' jednom (2009.)

Čudesni Švicarac ima 35 godina na leđima i želi što dulje trajati u profesionalom tenisu. Ove sezone je u zastrašujućoj formi, osvojio je svoj 18. Grand Slam naslov – Australian open te oba Mastesra na kojima je nastupio – Indian Wells i Miami.

No i on je svjestan kako turnire mora pozorno dozirati, zato njegov raspored nije prenatrpan. Sljedeći nastup trebao je biti na Roland Garrosu u Parizu (28. svibnja – 11. lipnja), ali ni to više nije sigurna opcija, jer najuspješniji tenisač svih vremena razmišlja o opciji da se tek vrati u akciju na travnatim turnirima prije Wimbledona.

'Ne mislim da ću preskočiti French Open, ali ću odluku donijeti za četiri-pet tjedana kada vidim kako se osjećam na zemlji. Ako uvidim da nisam 100 posto spreman onda je bolje ne igrati. Iako mislim da bi stanka od 10 tjedana do sezone na travnatoj podlozi bila preduga. No kažem, definitivno ću odlučiti za par tjedana, a zasad mislim da ću igrati,' priznao je Federer.

Roger Federer - Roland Garros 2009.

Federer je ove sezone slavio u 19 od 20 mečeva i to nakon što se vratio šest mjeseci poslije stanke. U Parizu bi definitivno bio jedan od favorita iako je u najboljim danima ovaj turnir osvojio tek jednom 2009., dok je još u četiri navrata gubio u finalima.

Njegov izostanak s Roland Garrosa bio bi veliki udarac za organizatora, ali i za sve poklonike čudesnog teniskog čarobnjaka koji prkosi godinama i mladim snagama koje dolaze.