ROGER UMJESTO NADALA

Federer i Sampras protiv Đokovića i Ivaniševića!

22.09.2014 u 14:46

Bionic
Reading

Bivši najbolji tenisač svijeta Švicarac Roger Federer zamijenit će Španjolca Rafaela Nadala u prvom izdanju Međunarodne premijer lige (IPTL), novom teniskom natjecanju na kojem će nastupiti 28 tenisača i tenisačica iz svjetskog vrha među kojima i naš Goran Ivanišević

Nadal je nastup u IPTL-u otkazao zbog zdravstvenih razloga, a umjesto njega nastupit će vlasnik 17 Grand Slam titula.

'Radujem se novom izazovu i nastupu u Premijer ligi,' poručio je Federer koji će igrati za ekipu Indian Acese u kojoj su i Pete Sampras, Gael Monfils, Ana Ivanović, Sania Mirza, Fabrice Santoro i Rohan Bopanna.

IPTL ligu je pokrenuo Indijac Mahesh Bhupathi, a natjecanje se sastoji od četiri revijalna turnira koja će se od 28. studenog do 29. prosinca igrati u četiri azijska grada - Manili, Dubaiju, Delhiju i Singapuru.

Osim 'Acesa' u ligi će sudjelovati još tri ekipe - Manila Mavericks, U.A.E. Falcons i Singapore Lions i Indian Aces, a borit će se za nagradni fond od 29,7 milijuna dolara.

U.A.E. Falconse predvodi prvi tenisač svijeta Novak Đoković, a njegovoj ekipi igrat će i Goran Ivanišević, Richard Gasquet, Nenad Zimonjić, Caroline Wozniacki i Eugenie Bouchard.


Manila Maverickse predvodi Andy Murray, a uz njega će igrati i Jo-Wilfried Tsonga, Marija Šarapova, Kirsten Flipkens, Carlos Moya, Daniel Nestor i Treat Huey.

Singapore Lionse predvodi najbolja tenisačica svijeta Serena Williams, a ekipu čine i Andre Agassi, Lleyton Hewitt, Nick Kyrgios, Patrick Rafter, Tomaš Berdych, Bruno Soares i Daniela Hantuchova.

Kada se ekipe sastanu, igra se ukupno pet setova. Po jedan u muškom singlu, muškom paru, ženskom singlu, mješovitom paru, te jedan set legendi. Pobjednik je ona ekipa koja sakupi bar tri pobjede.

Sampras i Ivanišević - klasik koji ne zastarijeva