ŠVICARAC BRILJIRA

Federer i Ljubičić pred novim čudom: Tko se može nositi s ovakvim tenisom!?

26.06.2017 u 09:02

Bionic
Reading

Nakon višemjesečne pauze Roger Federer brzo je pronašao svoju igru i osvojio ove nedjelje po deveti put turnir u Halleu, a s obzirom na prikazano veliki je favorit za osvajanje Wimbledona, što bi bio još jedan podvig švicarskog veterana...

Svi oni koji su kritizirali dugu pauzu koju je 35-godišnjak uzeo sada moraju zašutjeti. Svježi Federer možda nije bio na nivou u Stuttgartu prošlog tjedna, no već ovog je proradio u Halleu i briljantnom igrom osvojio prestižni turnir, po deveti put u karijeri.

  • +3
Federerov trijumf u Halleu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ostat će u sjećanju impresivna pobjeda u nedjeljnom finalu protiv velikog talenta Alexandera Zvereva kojeg je pomeo s terena rezultatom 6-1, 6-3.

'Osjećam se sjajno i drago mi je da sam se vratio,' izjavio je Roger Federer nakon trijumfa za koji su mu trebale samo 53 minute.

Federer pregazio mladog Zvereva Autor: Youtube

Stručni stožer Švicarca predvođen hrvatskim bivšim tenisačem Ivanom Ljubičićem čini se da je donio dobre odluke. Federer je preskočio seriju turnira na zemljanoj podlozi, uključujući i Roland Garros te izbjegao potencijalne ozljede i umor, a sada je prvi favorit za osvajanje Wimbledona, s obzirom na krizu Murrayja i Đokovića te Nadalovu odluku da se malo odmori prije engleskog Grand Slam turnira.

Rogeru je trijumf u Halleu bio 92. u karijeri na ATP razini, a u Wimbledonu sada kreće po osmu titulu, čime bi bacio Nadalu rukavicu u lice u borbi za prvo mjesto na ljestvici na kraju sezone...