EP U JEDRENJU

Fantela i Marenić se 'ukopali' i ne puštaju treće mjesto

12.06.2013 u 20:52

Bionic
Reading

Nakon daljnja dva plova na Europskom prvenstvu za klasu 470 u Italiji nema promjena na vrhu. Šime Fantela i Igor Marenić i dalje su sjajni treći, dok su Enia Ninčević i Romana Župan na 14. mjestu

ako nevrijeme prošlo je u noći s utorka na srijedu preko Formije, međutim dan je ipak ponovno osvanuo sunčan, s ugodnih desetak čvorova vjetra. Puni program, dva plova za sve sudionike, odrađen je bez poteškoća.

Nijedna od vodećih posada u muškoj konkurenciji nije napravila neku posebnu pogrešku, tako da se u samom vrhu apsolutno ništa nije promijenilo. Poredak vodećih je ostao isti, a bodovi su i dalje vrlo tijesni. Nakon tri dana natjecanja sve je još uvijek otvoreno. Na prvom mjestu otvorenog dijela poretka su Australci Belcher i Ryan, najbolji Europljani su i dalje Britanci Patience i Glanfield, drugi su Grci Mantis i Kagialis, dok su naši Šime Fantela i Igor Marenić stabilno treći.

- Krenuli smo s finalnom serijom, nije bilo loše u srijedu. S drugim plovom nismo baš najzadovoljniji, ušli smo deseti u cilj, možemo bolje iako ni taj ulaz u finalu nije zanemariv. Ovdje nema slabih, u zlatnoj skupini svatko može pobijediti u plovu. Treba biti strpljiv i čekati pogreške konkurencije. Zasad ih ne rade, tako da smo i dalje praktički na početnim pozicijama - komentirao je Igor Marenić.

Enia Ninčević i Romana Župan imale su nešto slabiji dan, pa su izgubile nekoliko pozicija u odnosu na utorak. Na 14. su mjestu među Europljankama, odnosno na 16. mjestu ukupnog poretka.

- Nije nas baš išlo, dva ulaza otprilike u sredini flote, možemo mi to bolje, ali u srijedu nismo donosile prave odluke. Bilo je zahtjevno. No, imamo još dosta za jedriti, puno je još bodova u igri i itekako imamo prostora za napredak u poretku - razmišlja Enia Ninčević.

Natjecanje se nastavlja u četvrtak s daljnja dva plova.