IZGLEDALO NEMOGUĆE, ALI...

Fantastični rekord Janice Kostelić je u opasnosti

10.02.2014 u 16:58

Bionic
Reading

Osvojivši zlatnu medalju u superkombinaciji na ZOI u Sočiju Njemica Maria Hoefl-Riesch je stigla do svoje treće zlatne olimpijske medalje postavši tek peta skijašica u povijesti kojoj je to uspjelo

U njezinom društvu su i naša Janica Kostelić, Talijanka Deborah Compagnioni, Švicarka Vreni Schneider i Njemica Katja Seizinger.

Najuspješnija je i dalje Janica koja je jedina osvojila rekordna četiri olimpijska zlata i jedina je skijašica koja je osvojila tri zlata na jednim igrama. Janica je 2002. u Salt Lake Cityju osvojila zlatne medalje u slalomu, veleslalomu i kombinaciji, a četiri godine kasnije u Torinu i zlato u kombinaciji. U svojoj riznici olimpijskih medalja ima i dva srebra iz superveleslaloma (2002, 2006).

Osim današnjeg zlata Hoefl-Riesch je prije četiri godine u Vancouveru bila najbolja u kombinaciji i slalomu.

Po tri zlatne olimpijske medalje imaju i Vreni Schneider, Katja Seizinger i Deborah Compagnioni.

Schneider je u Calgaryju 1988. bila 'zlatna' u slalomu i veleslalomu, dok je u Lillehammeru 1994. pobijedila u slalomu. Na istom ZOI je bila druga u kombinaciji i treća u veleslalomu.

Deborah Compagnoni je pobijedila u superveleslalomu 1992. u Albertvilleu, te u veleslalomu 1994. u Lillehammeru i četiri godine kasnije u Naganu. U Japanu je bila i 'srebrna' u slalomu.

Katja Seizinger je osvojila zlata u spustu u Lillehammeru (1994) i Naganu (1998), te u kombinaciji u Naganu, a ima i dvije bronce iz super-g iz Albertvillea (1992) i Nagana (1998).


NAJUSPJEŠNIJE SKIJAŠICE:

JANICA KOSTELIĆ (HRV) - 4 zlata, 2 srebra

Vreni Schneider (Švi) - 3 zlata, 1 srebro

Deborah Compagnoni (Ita) - 3 zlata, 1 srebro

Katja Seizinger (Njem) - 3 zlata, 2 bronce

Maria Hoefl-Riesch (Njem) - 3 zlata

Dani na koje smo svi ponosni