SuperSport HNL

Fantastična Gorica utrpala čak četiri gola Šibeniku u dramatičnoj borbi za ostanak

14.04.2023 u 20:15

Bionic
Reading

Nogometaši Gorice u prvoj su utakmici 29. kola SuperSport HNL-a kao gosti deklasirali Šibenik 4:0 i tako im se približili na samo bod zaostatka u borbi za ostanak. Dvostruki strijelac bio je Fruk, a po jedan gol su zabili Ndockyt i Bralić

Goričani su u utakmicu koja je označena kao 'biti ili ne biti' krenuli uraganski, već u prvih pet minuta stvorili nekoliko izglednih prilika i samo je sreća spasila Šibenčane od pada u rezultatski zaostatak.

No, u 8. minuti sreća je napustila domaće i Gorica je nagrađena za svoj pristup. Fućak je okomitom loptom proigrao Bralića koji se ubacio u kazneni prostor Šibenika, njegov udarac obranio je Rogić, ali lopta se odbila do Fruka koji je bio spreman i poslao je loptu u mrežu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gorica niti nakon vodstva nije smanjila pritisak i samo pet minuta potom je povećala prednost. Mitrović je povukao sa sredine igrališta, njegov udarac s distance je zavšio u bloku, no lopta je stigla do Fruka koji ju je smirio za udarac Ndockyta koji je s dvadesetak metara pogodio sam donji desni kut za svoj prvi gol u HNL-u u karijeri. Dojam je kako je domaći golman i kapetan Rogić u toj situaciji mogao i bolje reagirati no kako ga je u tome spriječila ozljeda desnog kuka.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rogić je pokušao još neko vrijeme nastaviti na golu, ali bilo je očito kako nije u potpunosti spreman. Goričani su to iskoristili i u 18. minuti stigli do trećeg gola. Upravo je Rogić loše ispucao loptu i u nezavidnu situaciju doveo svoju obranu. Matić je potom prekršajem tik izvan kaznenog prostora zaustavio Fućka, a izvođenja slobodnog udarca prihvatio se Fruk koji je prebacio živi zid i pogodio desnu stranu gola za 3:0 dok se Rogić nije niti pomaknuo. Nedugo potom golman Šibenika je zbog ozljede morao napustiti travnjak.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Iako je nakon trećeg primljenog gola Šibenik preuzeo inicijativu i stvorio nekoliko dobrih prilika za povratak u utakmicu, Gorica je pred kraj prvog poluvremena postigla i četvrti gol te riješila sve dvojbe oko pobjednika. Pršir je izveo slobodni udarac s lijeve strane na drugu vratnicu gdje je utrčao vrlo aktivni Bralić te sjajnu utakmicu okrunio golom.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Gorica je i dalje na dnu ljestvice, ali sada ima 23 boda, samo jedan manje od devetog Šibenika, dok je prije tri kola razlika u bodovima bila osam u korist Šibenčana.

Na vrhu je Dinamo sa 63 boda, devet više od drugog Hajduka.

  • +21
NK Šibenik - NK Gorica, SuperSport HNL, 14.4.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.