KODRIĆ NA POSTOLJU

Fantastičan rezultat hrvatskog talenta na Nürburgringu!

13.09.2015 u 17:19

Bionic
Reading

Hrvatski mladi vozač Martin Kodrić ostvario je do sada najbolji rezultatu u seriji Formula Renault 2.0 Eurocup. Na stazi Nürburgring završio je ove nedjelje na drugom mjestu...

Peto ovogodišnje natjecanje Formule Renault 2.0 Eurocup, važne odskočne daske mladim vozačima na putu iz kartinga prema Formuli 1, održano je ovog vikenda na stazi Nürburgring. Konkurencija je bila najjača do sada u ovoj sezoni. Nastupilo je čak 35 vozača iz 18 zemalja. Jedini hrvatski vozač, Martin Kodrić, ostvario je vrlo dobro vrijeme već u kvalifikacijama za prvu utrku. Ostvarenim osmim vremenom u svojoj grupi osvojio je 15. startnu poziciju, a utrku završio među osvajačima bodova, deveti. Pobijedio je Britanac Aitken ispred Japanca Sasahare i Rusa Isaakyana.

U kvalifikacijama za drugu utrku ostvario je najbolje vrijeme u svojoj grupi. Najbolje vrijeme druge grupe bilo je bolje od Martinovog, stoga je utrku startao s druge pozicije. Zbog mokre staze utrka je započela iza sigurnosnog automobila. Martin je svoju drugu poziciju držao cijelu utrku, samo ju je nakratko izgubio i odmah vratio natrag.

Fantastičan je to rezultat za mladog hrvatskog vozača. Bodove je ove sezone osvajao više puta, a sada se konačno popeo i na postolje.

Pobijedio je Martinov momčadski kolega Britanac Barnicoat, dok je treće mjesto osvojio Francuz Hubert.

Sljedeće natjecanje je u Francuskoj, Le Mans za dva tjedna te posljednje u sezoni sredinom listopada u Jerezu u Španjolskoj.