EUROPSKA LIGA

Falcao zabio i zaradio crveni, Atletico svejedno ispao!

21.02.2013 u 20:34

Bionic
Reading

Branitelj naslova pobjednika Europa lige, drugog po jačini europskog nogometnog klupskog natjecanja, Atletico Madrid, oprostio se od natjecanja već u prvom krugu nokaut-faze turnira.

Ruski Rubin je u Kazanu obranio prednost od dva pogotka iz prve utakmice (2-0), te se s minimalnim porazom 1:0 provukao u osminu finala Europa lige.


Atletico je bio dominantan tijekom cijelog susreta, ali nije uspjevao slomiti čvrstu obranu Rubina sve do same završnice utakmice. Adrian je sjajno prošao trojicu igrača ruske momčad, te prizemnom loptom poslužio Radamela Falcaa, koji daje malu nadu svojoj momčadi da do kraja susreta barem nadoknadi zaostatak iz prve utakmice.

Sjajni je Kolumbijac uspio u 90. minuti izboriti i crveni karton Rubinova kapetana Cesara Navasa, ali Atletico do kraja ipak nije uspio doći do pogotka, te se već u šesnaestini finala oprostio od obrane naslova prvaka.


Podsjetimo, Atletico je u Rusiju došao s dva gola minusa zahvaljujući isključivo katastrofalnoj pogrešci trenera Diega Simeonea, koji je prilikom posljednjeg kornera na prvoj utakmici, poslao čuvara mreže u kazneni prostor gostiju. Rubin je nakon tog kornera uzeo loptu i zabio za 2-0.

Europa liga, šesnaestina finala, uzvrati:

Rubin Kazan - Atletico Madrid 0-1 (Falcao 84), ukupno: 2-1