KOLEGU ZABIO U ZID

F1 utrka u Kanadi počela žestokim sudarom!

08.06.2014 u 20:23

Bionic
Reading

Već u prvom krugu utrke u Montrealu sigurnosni automobil morao je izaći na stazu nakon što je Max Chilton zabio u zid svog kolegu Julesa Bianchija…

Velika nagrada Kanade poznata je po incidentima na stazi, ponajviše zbog netipično za Formulu 1 blizu postavljenih betonskih zidova. Jedan od njih nalazi se na izlazu iz zavoja broj 4, a već je u prvom krugu ovogodišnje utrke uzeo svoju žrtvu.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Start F1 utrke prošao je bez većih incidenata, osim što je Rosberg izgurao Hamiltona na travu i tako pružio priliku Vettelu da preuzme drugo mjesto. No, već u sljedećem dvostrukom zavoju dogodio se težak sudar. Max Chilton u Marussiji izgubio je kontrolu i zaletio se u timskog kolegu Julesa Bianchija te ga zakucao u betonski zid.

Od Bianchijeve Marussije malo je ostalo, a i Chilton je morao odustati. Srećom, obojica su ostali neozlijeđeni. Čak sedam krugova sigurnosni automobil bio je na stazi, jer je trebalo očistiti stazu od ulja koje je prilikom sudara isteklo iz Francuzovog bolida…