PROGNOZE - TMURNE

F1 svijet strahuje za Bianchija: Dijagnoza nije dobra!

09.10.2014 u 17:43

Bionic
Reading

Mnogi stručnjaci uključujući i bivšeg F1 medicinskog djelatnika Garyja Hartsteina kažu da je Bianchijev oblik ozljede glave vrlo težak, a šanse za potpuni oporavak nisu velike…

Francuski 25-godišnji vozač i dalje se nalazi u bolnici Mie, a nove informacije iz nje ne dolaze. Njegovo stanje je kritično, ali stabilno. Liječnička je to konstrukcija koju smo čuli tijekom Schumacherove agonije i nije nam drago to ponovo čuti. Pogodila je ova nesreća cijeli F1 svijet, a posebno kolege vozače.

'Sve naše misli su uz Julesa. Poštujem ovaj sport, ali kad se nešto ovako dogodi, nemoguće je opisati taj osjećaj. Bit će emocionalno jako teško ovaj vikend na stazi, ali utrkivat ćemo se za njega,' izjavio je Fernando Alonso u Sočiju, gdje Formula 1 pokušava vratiti sport u njegovu kolotečinu.

'Bila je to najgora utrka u mom životu. Gore od one u kojoj sam teško ozlijeđen u Budimpešti, jer se nje ne sjećam. Teško je svaki dan misliti na to. Čeka nas težak posao. Možda će od petka biti lakše, kad ponovo počnemo raditi, jer ćemo moći misliti na nešto drugo,' priznaje Felipe Massa.

I dalje traju rasprave tko je kriv za nesreću. Jedni apeliraju da se uvede obavezno pravilo izlaska sigurnosnog automobila kad dizalica izlazi u zonu utrkivanja, drugi traže zatvorene kokpite u budućnosti. I jedno i drugo rješenje također ima i svoje kritičare.

Što se Bianchijeve dijagnoze tiče, doktori se slažu da ona nije dobra. Riječ je o vrlo ozbiljnoj ozljedi glave, radi se o hematomima po cijelom mozgu koje je jako teško liječiti. Posebno je pogođen dio mozga zadužen za vid i sluh.

'Njegova dijagnoza obično je povezana s tmurnim prognozama,' otkrio je doktor Gary Hartstein, bivši F1 djelatnik, koji je redovito pratio i razvoj situacije kod Michaela Schumachera na svom blogu.

'Nemam snage ponovo kroz sve to prolaziti. No Jules je mlad, jak i za njega se brine odličan tim liječnika,' zaključio je Hartstein koji se ipak nada preokretu i dobrim vijestima sljedećih dana, jer ozljede mozga su neistraženo područje u kojem su medicinska 'čuda' moguća.