SLUŽBENA POTVRDA

F1: Mercedes iskrcao bogatstvo i zadržao šampiona!

20.05.2015 u 15:59

Bionic
Reading

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton će još najmanje tri godine voziti za momčad Mercedesa, objavila je u srijedu vodeća momčad Svjetskog prvenstva formule 1

'Još tri godine s Lewisom Hamiltonom,' objavio je Mercedes na svom službenom twitter profilu. Prema pisanju britanskih medija ugovor koji Hamiltona veže uz Mercedes do 2018. godine vrijedan je oko 140 milijuna dolara.

'Mercedes je moj dom i ne mogu biti sretniji time što ću još tri godine ostati tu,' izjavio je 30-godišnji Hamilton za Mercedesov službeni internetski portal komentirajući dogovor sa sadašnjim poslodavcima, uoči nedjeljne utrke ulicama Monte Carla.

Hamilton je prošle godine osvojio svoj drugi naslov svjetskog prvaka u formuli 1, a prvi otkako je 2013. došao u Mercedesovu momčad. Hamilton je vodeći i u novoj sezoni, ispred momčadskog kolege Nice Rosberga i Sebastiana Vettela u Ferrariiju, te je glavni favorit za obranu naslova.

'Mercedesov automobil koji sada vozim je najbolji koji sam ikada imao. Sjajno je kad imate mogućnost boriti se za pobjedu na svakoj stazi,' izjavio je Hamilton koji je s Mercedesom u dugotrajnoj vezi, bilo da se radi o vozilu koje je u potpunosti projekt automobilskog diva iz Stuttgarta ili o automobilima koji su imali ugrađene Mercedesove motore.

'Mercedes-Benz me podržava još od 1998. godine tako da sam vrlo ponosan što ćemo zahvaljujući novom ugovoru 2018. proslaviti 20-godišnju suradnju,' zaključio je vlasnik 36 pojedinačnih pobjeda u formuli 1, po čemu je najuspješniji britanski vozač svih vremena.