POLUFINALE LP

Evo zašto je Modrićev Real idealan za Mandžu i Bayern!

12.04.2014 u 10:18

Bionic
Reading

Na vrlo zanimljiv način, objašnjeno i argumentirano, naš je analitičar i veliki navijač Bayerna Anton1983 objasnio zašto je Real idealan protiv za Bavarce u polufinalu Lige prvaka

Protiv Atletica i Chelsea sve osim pobjede smatralo bi se neuspjehom epskih razmjera, pa bi stoga utakmice protiv tih protivnika bile dodatno opterećujuće, smatra Anton1983, analitičar s portala Tribina.hr, koji je ovako objasnio zašto je Real Madrid idealan ždrijeb za Bayern:

Tribina.hr

je community portal koji okuplja sve zaljubljenike u nogomet i sport koji su tražili mjesto na kojem bi mogli izraziti svoje mišljenje. Kroz svoje analize članovi communityja pišu o svim nogometnim i ponekim sportskim aktualnostima, uz kritički osvrt i jedinstveni pogled na događanja. Ostale poglede na ovu temu pročitajte OVDJE.

'Najgori protivnik za Bayern bio bi Atletico Madrid. Iako su izbacili Barcelonu i vode u Primeri, još uvijek nisu u svijetu dostigli dovoljan respekt, da bi navijač Bayerna, kada bi ih Bayern izbacio, smio slaviti. Najveći problem za Bayern u tom slučaju bi bio motivacija igrača, što je ujedno i najveći izazov Pepu u ovom trenutku, a igralo bi se protiv nikad motiviranije ekipe, koja bi ginula za svaku loptu i živjela za svaki trenutak. Ne sumnjam ni sekunde da bi se samo čekalo na krivo odigrano dodavanje, kako bi se Bayernova igra kritizirala.

Samo ne Mourinho
Dolazimo do protivnika Mourinha. Namjerno Mourinha, a ne Chelsea, jer bi u tom slučaju mediji 'silovali' s pričama i usporedbama - Pepa Guardiole i Jose Mourinha. O bitnim nogometnim stvarima vezano za utakmicu pisalo bi se malo i jedino tko bi ovdje mogao biti napaljen su treneri, a ne igrači. Tu bi Bayern bio u podređenom položaju. Stvar bi postala još gora kada bi se počelo pričati o eventualnom ispadanju Bayerna, jer ovo bi bila još jedna od onih utakmica gdje se očekuje pobjeda Bayerna.

Kada bi Mourinho prošao Bayern, mediji bi pisali epove, serenade, oratorije i kantate o tome kako je Mourinho nadmudrio Guardiolu. No kada bi Bayern prošao Chelsea, mediji bi se skoncentrirali na to kako da umanje ovu Bayernovu pobjedu, pa bi pisali o tome, koliko je Bayern uistinu jači.


Zašto ne Chelsea

u tom bi slučaju mediji 'silovali' s pričama i usporedbama - Pepa Guardiole i Jose Mourinha. O bitnim nogometnim stvarima vezano za utakmicu pisalo bi se malo i jedino tko bi ovdje mogao biti napaljen su treneri, a ne igrači. Tu bi Bayern bio u podređenom položaju

Real Madrid – idealni protivnik za Bayern
Jedini klub koji je dovoljno moćan da izazove Bayerna 'na otvorenom bojištu'. Ovo nije utakmica sezone, niti desetljeća, ovo je utakmica epskih razmjera, koja će se stoljećima pamtiti. Iz tog razloga navijač Bayerna je presretan što su izvukli Reala, jer napokon dobiti će priliku da slavi!

Bayern očito ima problema sa motivacijom. Kada ovako dugo igraš uspješno i osvojiš sve što se da osvojiti, onda ti je jako teško ostati skoncentriran na cilj. Jedno je reči da želiš obraniti titulu, a drugo je to željeti čitavim tijelom i dušom. Real Madrid je jedini klub koji je u bayernovim igračima, mogao probuditi onaj pravi „životinjski instinkt“, koji ti je potreban da razbiješ protivnika.

Ovo je jedna od onih utakmica gdje ti ne treba motivacijski govor, niti ne trebaš taktiku, jednostavno pošalješ igrače na teren, a oni će učiniti sve što je potrebno (figurativno rečeno). Nije isto igrati protiv igrača Atletica koje ne poznaješ ili Mourinhove taktike koja samo služi da te pobijedi i protiv Ronalda koji je došao, ne samo da te pobijedi, već hoće dokazati svima da je bolji. Tako nešto u igraču može samo pobuditi bijes i inat i baš to je ono što je trebalo Bayernu, a ne dečki s papirom, olovkom i tipkovnicom, koji će se potruditi Bayernov nogomet pokazati dosadnim i negledljivim. Sada sve to pada u vodu i sada je samo bitan rezultat.