PRAVNI DRIBLINZI

Evo što u Dinamu kažu o nalazu sportske inspekcije!

15.04.2014 u 13:29

Bionic
Reading

U Dinamu su primili novi nalaz gradske sportske inspekcije koja je djelovala po naputku više instance iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nalaz je prije press konferencije podijeljen novinarima, a sukus priče je kako se postupak protiv Dinama obustavlja što je potvrdio i klupski direktor Tomislav Svetina

Neslužbeno, u Dinamo je došao nalaz gradske sportske inspekcije koji daje za pravo klubu djelovati kao do sada. Demokratičnost vide u 10 skupštinara koji su ujedno i povjerenici, te na taj način kao predstavljaju sve klupske članove.  

Ispred zagrebačkog Dinama je nalaz sportske inspekcije komentirao klupski direktor Tomislav Svetina

'Danas je stiglo rješenje gradskog kontrolnog ureda sportske inspekcije prema kojemu se postupak protiv Dinama obustavlja', rekao je u ovodu Svetina.

'Donijeto je rješenje prema kojem smo postupili. Nakon žalbe strane koja se žalila ministarstvo je donijelo rješenje vrlo paušalno u kojemu piše da nismo ispunili obaveze, no gradska instanca uvidjela je da je sve u skladu sa zakonom i obustavila proces. Naš statut je potvrđen od svih relevantnih instanci i potpuno je usklađen sa zakonom o Udrugama. On predviđa da se članstvo bira neposredno ili posredno. Točka. Kod nas je posredno', dodao je Svetina.

'Naše poslovanje je potpuno transaprentno, svenaše bilance završavaju u nadležnim institucijama i oni ne pronalazenepravilnosti. Svaki mjesec smo pod nadzorom porezne uprave. Jedini,vjerujte mi!'

'Svaki mjesec vraćaju nam PDV, i da postoji bilo kakav problem ova Vlada, koja nam nije pretjerano sklona, našla bi načina da nam ne da 'svoj' novac. Smatram da je u posljednje dvije godine nesmiljen pritisak svih poluga vlasti da se inspekcijama nađe što veći broj nepravilnosti', kazao je mirnim glasom Svetina.

Kako doznajemo očekuje se podizanje žalbe na ovo rješenje pa se sve vraća na nalaz ministrarske inspekcije. Ako u klubu ne budu zadovoljni nalazom tada mogu pokrenuti upravnu tužbu.