OVO SE NE DOGAĐA ČESTO

Evo što u Brazilu spremaju za Lewisa Hamiltona; sedmerostruki prvak Formule 1 dao im je jasan odgovor na tu senzacionalnu ideju

15.04.2022 u 12:24

Bionic
Reading

Britanski vozač Lewis Hamilton i Brazil vole se javno, a sedmerostruki prvak Formule 1 u budućnosti bi trebao postati počasnim građaninom te zemlje

Bivši svjetski prvak idolizirao je Ayrtona Sennu kada je kao dijete prvi put počeo voziti karting, a Brazil je mjesto gdje je kišne nedjelje u studenom 2008. osvojio prvu od svojih sedam titula za što mu je bilo dovoljno peto mjesto.

Hamilton je nakon toga tri puta osvojio Veliku nagradu Brazila, uključujući i prošle godinu.

Ostale veze koje 37-godišnji Britanac ima s Brazilom su jaka prijateljstva s nogometašem Paris Saint-Germaina Neymarom i trostrukim svjetskim prvakom u surfanju Gabrielom Medinom.

U promotivnom posjetu Brazilu između Grand Prixa Australije i Emilije Romagne, Hamilton je govorio o ponudi koju je dao političar te južnoameričke zemlje Ciro Gomes, da ga proglasi počasnim građaninom.

Taj je prijedlog prvi iznio kongresmen Andre Figueiredo nakon prošlogodišnjeg Grand Prixa u Interlagosu, gdje je Hamilton nakon pobjede držao brazilsku zastavu na postolju, piše planetf1.com.

  • +6
Formula 1, VN Australije, 2022. Izvor: EPA / Autor: JOEL CARRETT

Hamilton je na twitteru objavio naslov priče koji je glasio 'Bill bi mogao dati Hamiltonu titulu počasnog građanina Brazila', na što je vozač Mercedesa odgovorio: 'Bio bih počašćen' sa simbolom crvenog srca.

Te su se poruke poklopile s Hamiltonovim putovanjem u Brazil...

'Želim provesti više vremena ovdje u Brazilu. To je zemlja s tako lijepom kulturom. Bio sam samo u Rio de Janeiru i Sao Paulu, ali želim se vratiti za Božić, Novu godinu ili tako nešto. Neymar i Gabriel Medina me pozivaju svake godine, a ali nikad nisam imao priliku', rekao je Britanac pa se našalio:

'Čekam svoju brazilsku putovnicu.'