NAŠI U PRVOM PLANU

Evo što očekivati od hrvatskih igrača u Ligi prvaka

15.09.2014 u 18:44

Bionic
Reading

Teško se sjetiti sezone Lige prvaka kada je bilo toliko hrvatskih igrača razbacano po najboljim klubovima Europe. Podsjetimo se, svi bi redom trebali igrati važne uloge u svojim klubovima, a čak ih je sedam na popisu

Jedan od najboljih susreta u skupinama Lige prvaka vjerojatno će odigrati Liverpool i Real Madrid, u kojem će se sudariti Dejan Lovren i Luka Modrić. Kao da to nije dovoljno, očekujemo vrlo istaknute uloge Ivana Rakitića, Marija Mandžukića, Tina Jedvaja, Darija Srne i Danijela Subašića. Ovo možemo očekivati…

Luka Modrić, vezni igrač Real Madrida
Jedan od igrača koji drži ključeve veznog reda prvaka Europe, Luka Modrić ponovo bi morao biti jedna od važnih karika veznog reda. Uz Kroosa, očekuje se kako će Real postati ekipa koja će inzistirati na posjedu lopte, pa bismo ove godine mogli vidjeti drugačiju igru momčadi Carla Ancelottija. Prvenstvo su započeli slabo, uz dva poraza u tri susreta, ali očekuje se njihov uzlet, pa tako i od Luke Modrića očekujemo da igra na razini s kraja prošle sezone.

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.


Ivan Rakitić, vezni igrač Barcelone
Na iznenađenje nekih, Rakitić je odmah upao u prvu momčad na mjesto Xavija, a brojke potvrđuju kako je Raketa postao glavni dirigent Barcine igre. S gotovo sto dodavanja na svakom susretu, Rakitić je igrač od kojeg počinju napadi i koji je prava spona između vezne i obrambene linije. Novoj je momčadi donio potrebnu okomitost, pa često koristi svoja duga i okomita dodavanja, koja su bila potrebna kako bi se ubrzala igra Barce. Sada ćemo to vidjeti i u Ligi prvaka.

Mario Mandžukić, napadač Atletico Madrida
Dolaskom Lewandowskog, Mandžo je morao otići iz Bayerna, a svoje je mjesto pronašao u jatu Diega Simeonea. Slično kao i prošle sezone, Atletico će nastaviti biti ratnička momčad, koja se bori za svaku loptu te protivniku ne ostavlja niti pedlja slobodnog prostora. Unutar tog koncepta, Mandžo je igrač od kojeg počinje pritisak i koji je sposoban prisiliti protivnike na pogreške u zadnjoj liniji. Postigao je dosad jedan pogodak, a ta bi bilanca morala narasti baš u Ligi prvaka.


Dejan Lovren, obrambeni igrač Liverpoola
Sam je trener Rodgers najavio kako od Lovrena očekuje da preuzme konce kompletne obrane u svoje ruke, te da postane ono što je nekad bio Jamie Carragher, igrač koji će upravljati drugima te pomicati linije kretanja. Zasad, Lovren je dobro preuzeo tu ulogu iako je Liverpool odigrao i nekoliko slabijih utakmica u Premiershipu. Skupina u Ligi prvaka donijela je Real Madrid, ali je svakako prolazna jer su tu Basel i Ludogorec. Lovren protiv Modrića morala bi biti prava delicija…

Tin Jedvaj, obrambeni igrač Bayera iz Leverkusena
Jedno od otkrića samog početka sezone, Jedvaj je u redovima Leverkusena pokazao koliko zrelo može igrati na vrlo visokoj razini bundesligaškog nogometa. Dosad je pokazao kako može i redovito biti strijelac (postigao već dva pogotka), iako je vidljivo kako i dalje ima manjih taktičkih problema u fazi obrane. Svakako će zanimljivo biti vidjeti kako će se snaći u elitnom eurospkom natjecanju, jer skupina u kojoj su i Benfica, Zenit i Monaco svakako se može proći.

Darijo Srna i dalje je kapetan momčadi iz Donetska, koja će imati dodatne probleme, zbog delikatne političke situacije u svojoj zemlji. Oni će morati igrati na stadionu u Lvivu, što će svakako biti veliki nedostatak za ovu momčad, koja je u prošlosti gotovo pa redovito došla do osmine finala.

Danijel Subašić ponovo je 'jedinica' u kneževini, a iako je Monaco ostao bez nekoliko iznimno važnih igrača (James Rodriguez, Falcao…), oni su i dalje sposobni barem proći skupinu. Bit će zanimljivo vidjeti kako budu igrali protiv Jedvajevog Leverkusena.