PREDNOSTI I MANE

Evo što NBA skauti zamjeraju Dariju Šariću

25.02.2013 u 19:46

Bionic
Reading

Američki mediji već sada su objavili procjene NBA drafta za sljedeću sezonu u kojoj predviđaju kako će 209 cm visoki Šibenčanin Dario Šarić biti 18. izbor prvog kruga, a doživljavaju ga kao igrača sličnog Dejanu Bodirogi

Kako prenosi specijalizirani košarkaški portal Hoopshype.com, Dario Šarić u draftu za sljedeću sezonu trebao bi biti 18. izbor prvog kruga, naravno pod uvjetom da se prijavi na draft, dok bi prvi izbor trebao biti Ben McLemore, drugi Marcus Smart, a treći Cody Zeller.

S obzirom na to da će Šarić uskoro napuniti tek 19 godina, mladi hrvatski košarkaš ima još tri godine za razmišljanje prijaviti se ili ne na draft.

NBA skauti imaju vrlo visoko mišljenje o mladom Šariću, no imaju i neke zamjerke.


'Šarić ima nevjerojatne sposobnosti za jednog krilnog igrača s obzirom na to da je u mlađim kategorijama igrao i organizatora igre. Ipak zbog visine on je krilni igrač. Nedostaje mu brzina u nogama, što znači da bi trebao dodatno ojačati te postati krilni centar. Ima nevjerojatnu kontrolu lopte i osjećaj za igru, no pitanje je ima li brzinu da dođu do izražaja njegove prednosti. Još mora dosta raditi na svom skok-šutu, no uz sve to jedan je od najvećih nada', stoji u opisu Darija Šarića koji su naveli NBA skauti.

Za razliku od njih, iskusni trener Rusmir Halilović smatra kako je  209 centimetara visok Šibenčanin Šarić najperspektivniji playmaker na svijetu.