CILJ JE JASAN

Evo što kaže norveški junak koji je srušio Hrvatsku

07.09.2015 u 10:48

Bionic
Reading

Norveška je na koljena bacila hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a junak velike pobjede domaćina bio je Jo Inge Berget - zabio je prvi i bio zaslužan za drugi pogodak (Ćorlukin autogol)

Norveški mediji i igrači stoje čvrsto na zemlji. Nije ih ponijela euforija, rezoniraju o velikom uspjehu, ali i upozoravaju da kada su u prošlosti razmišljali prerano o Euru 'da je sve otišlo u pakao'. Smatraju kako Hrvatska i dalje ima veće šanse završiti kao druga u skupini i plasirati se izravno na kontinentalnu završnicu.

Junak u trijumfu protiv Hrvata bio je ofenzivni veznjak Jo Inge Berget koji je sa tamošnjim medijima podijelio svoja razmišljanja.

'Ovo je nevjerojatno. Nakon ulaska u Ligu prvaka s Mälmom stigao je uspjeh s reprezentacijom. Imamo priliku izravno se kvalificirati na Europsko prvenstvo.'

Respekt prema Hrvatskoj, ali...

'Uvijek idemo na pobjedu, jako rano smo shvatili da se može igrati s Hrvatima. Prvi gol nam je dao više samopouzdanja i imali smo dobru kontrolu u drugom dijelu', dodao je te naglasio kako su se popravili na taktičkom planu, ali su se podigli u fizičkoj spremi.

Inače, 23-godišnjem Bergetu to je bio šesti nastup za A-selekciju, a s njime je nacionalna vrsta stigla do pet pobjeda.

'Glavno je da pobjeđujemo i idemo prema našem cilju', skromno će Berget.

Prvi gol
Drugi gol Norvežana