ŽENSKI SLALOM

Evo što Ivica Kostelić kaže na debakl s malim brojem gledatelja na Snježnoj kraljici

03.01.2018 u 14:16

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je uoči početka ženske slalomske utrke Svjetskog kupa odvezao sljemensku stazu kao predvozač s kamerom, a zatim je prokomentirao mali broj gledatelja koji je uživo došao pogledati najbolje skijašice svijeta

Odmah nakon svoje vožnje podijelio je dojmove s prisutnim novinarima, a prvo se dotaknuo Sljemena.

'Ja bez Sljemena ne mogu, Sljeme je dio mene, bio sam prošle godine na nekoj dječjoj utrci, toliko mi nedostaje. Sjetio sam se dok sam vozio kao predvozač negdje na pola staze svih svojhih sljemenskih utrka i uhvatila me neka jeza. Uvjeti su pomalo proljetni, ali je staza odlično pripremljena', izjavio je Kostelić, koji više nije aktivni skijaš, ali se spremno uključio u organizaciju, makar i kao predvozač na ženskoj utrci. 

>> Otkriveno koliko se točno milijuna troši na Snježnu kraljicu; je li to previše?

'Shiffrin je Janica modernog doba jer vozi sve discipline i u svim discplinama je dobra. No, Janica je uvijek imala konkurenciju, a Mikaela kao da je nema, toliko je dominantna', komentirao je Ivica žensku utrku, koju prati ipak mali broj gledatelja. 

  • +11
Atmosfera na Snježnoj kraljici, ženski slalom, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Istina je da djeluje prazno, ali to je i za očekivati, pogotovu kada nema domaćih skijaša koji mogu napraviti nešto veliko. Ne zabrinjavam se, mislim da će na sutrašnjoj muškoj utrci biti puno ljudi.'

Podsjećamo, ulaznice za ženski slalom su bile samo 30 kuna (za djecu dvostruko manje), a uključivale su prijevoz, te konzumaciju hrane i pića, ali ni ta popularna cijena nije privukla preveliki broj gledatelja.

  • +17
Mikaela Shiffrin na Snježnoj kraljici 2018. Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Dodajmo, da su utrci slalomašica nastupile i dvije hrvatske predstavnice koje nisu izborile drugu vožnju, 20-godišnja Leona Popović je sa 7.03 sekunde zaostatka za Shiffrin zauzela 47. mjesto, dok 17-godišnja Ida Štimac u svom debiju u Svjetskom kupu nije uspjela doći do cilja.