VAŠE MIŠLJENJE

Evo što bi moglo presuditi dvoboj Bayerna i Barce

23.04.2013 u 14:00

Bionic
Reading

Svakako nezahvalna za prognoze, utakmica Bayerna i Barcelone obećava nogometni spektakl (MAXtv, Arenasport 1 – 20.45). No vas smo pitali što bi moglo presuditi pobjednika…

Redom izostanci, forma ili činjenica da Messi nije na sto posto faktori su koji bi mogli biti važni za ishod ovog dvoboja. Tako misle korisnici community portala Tribina.hr, a pitali smo ih što bi moglo presuditi ovaj dvoboj.

Tako korisnik M_Tsigalko misli kako bi Bayern konačno mogao prekinuti crni niz poraza što od Katalonaca, a što u finalima Lige prvaka: Sve u svemu, očekuje nas dobra i otvorena utakmica. Zadnjih nekoliko susreta ovih dviju momčadi otišlo je na stranu Barcelone, ali tradicije su tu da se ruše, a Bayern ovoga puta definitivno ima momčad spremnu za to. Nadam se prolasku Bavaraca jer ove sezone zaista igraju odličan nogomet, a i zbog našeg predstavnika Marija Mandžukića. Izgubio je Bayern dva finala u posljednje tri godine pa je valjda toj crnoj seriji došao kraj.

Što se tiče nekih slabosti katalonske momčadi, njih je istaknuo El_nino Nedostatak Puyola i Mascherana (ozljede) te Adriana (suspenzija) dovodi nove probleme u obranu Barce, ali i na sredini terena. Pod udarom Bayernovih 'osica' bit će itekako pod pritiskom da ne 'prodaju' loptu, a kontra prijeti preko brzih igrača Bayerna po krilu. Isto tako mislim da upravo zbog brzine Bayerna, koncentracije kvalitete koju ima i domaćeg terena sutra NEĆEMO gledati utakmicu s Barcinih 65 ili 70 posto posjeda lopte, dapače – sve iznad 60 posto za mene bi bilo veliko iznenađenje.

Bayern - Juventus 2:0

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport), utakmice Lige prvaka možete gledati na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu gledati utakmice na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

No postoji i zamka za momčad Bayerna, koju je otkrio korisnik Dance Slabost Bayerna vidim u tome što je u ovom meču postavljen za favorita i što naravno svi od njega očekuju da nastavi s odličnim partijama u Ligi prvaka, međutim nasuprot sebi ima ekipu koja ga je prije nekoliko sezona deklasirala i izbacila iz Lige prvaka, od koje je poražen i u prijateljskoj u Münchenu. Nasuprot ima jednu od najboljih ekipa današnjice predvođenu najboljim igračem svijeta i sigurno je da to nije nimalo za podcjenjivanje, bez obzira u kakvoj si formi.

Za korisnika Mac316 nema nikakve dileme što će biti ključno: Za Barcu je stvar jednostavna. Odlučit će samo to koliko je Messi zdrav. Ako je potpuno oporavljen i spreman za igru, onda je Barca u ravnopravnom položaju, a zahvaljujući njegovoj genijalnosti zabijanja i u maloj prednosti. Messi stvara prednost jer uvijek je opasan, i kad ekipi ne ide i kad vodi, i kad su u zaostatku, uvijek je prisutna opasnost bijega i nepogrešivog pogađanja mreže. Koliko god Bayern bio sjajan, nema Messija, a zabija pod uvjetima: ako Ribery odigra kako zna, ako Robben ne škrtari, ako bekovi dobro centriraju, ako Mandžukić namjesti nišan i ne troši se u nadtrčavanju, ako se ima strpljenja trpjeti Gomeza... Sve te stvari u Bayernu funkcioniraju, ali za sve stvari postoji - ako. Za Messija nema ako, on svoje golove zabija neovisno o drugima i o situaciji na terenu, jedini ako ispred njegovog imena je onaj zdravstveni.

Ako želite analizirati i komentirati ovu i druge nogometne aktualnosti, pridružite se communityju na Tribina.hr

PSG - Barcelona 2:2