ŠTO VI MISLITE?

Evo koji bi premierligaši bili najbolji za tinejdžera Rebića!

10.05.2013 u 15:01

Bionic
Reading

Posljednjih se dana sve jače spekulira kako bi mladi 19-godišnji splitski biser Ante Rebić mogao početkom ljeta preseliti u Englesku, iako se i dalje ne zna točno koji je klub pokazao najviše interesa

I dok se vjerojatno mogu isključiti svi klubovi iz samog vrha, jer niti u jednom Rebić gotovo sigurno ne bi mogao dobiti zadovoljavajući broj minuta na terenu, sve su jače glasine kako je upravo Tottenham klub koji se najviše zainteresirao za Antu Rebića. No, postoje i neke druge mogućnosti…

Rebićev menadžer Danko Đikić za Goal.com je kazao koji bi klub bio idealan za mladog napadača:

'Ante je postao standardan reprezentativac do 21 godine, a vjerujem i da će dobiti poziv za utakmicu A-selekcije protiv Škotske. On ima jako puno povjerenja u sebe i nada se odlasku u Englesku ili Njemačku gdje se igra najbolji nogomet. Mislim da bi Tottenham bio idealan klub za Rebića u Engleskoj', kazao je Đikić dodavši kako je interes za Rebića pokazalo i nekoliko njemačkih i talijanskih klubova.

Stoga smo odlučili analizirati, s obzirom na dosadašnja iskustva s određenim klubovima, njihovim igračkim kadrom i logikom poslovanja, koji bi klub za Rebića bio najbolja destinacija.

Tottenham
Teško je zamisliti da bi klub koji se misli boriti za Ligu prvaka dovodio igrača koji nikada nije ništa napravio na velikoj pozornici, ali kako se većina glasina ipak odnosi na Pijetlove, razmotrimo mogućnosti. Varijanta s Rebićem vjerojatno bi bila izglednija ukoliko bi klub napustio Gareth Bale, pošto se mladi Splićanin dobro snalazi kao bočni napadač. Za pozicije u ofenzivi, osim Adebyora koji je istureni napadač, konkuriraju redom Holtby, Lennon, Sigurdsson i Dempsey, pa je moguće zamisliti da bi Levy u slučaju odlaska velške zvijezde htio u tom dijelu terena produbiti kadar. No, vrlo bi vjerojatno svi gore spomenuti bili statusom ispred Splićanina.

Everton
S obzirom na iskustva s Nikicom Jelavićem i ranije Slavenom Bilićem, Everton je klub koji ima dobrih iskustava s hrvatskim igračima, a u napadu definitivno imaju prostora za napredak. Upravo su u tom segmentu igre ove godine bili jako ovisni o učinku Fellainija, dakle veznog igrača, pa bi igrač poput Rebića, koji jednako kvalitetno može odigrati u sredini i na krilu, bio dobro ofenzivno pojačanje. Evertonu nedostaje u ofenzivi što brzine a što finoće, a Rebić donosi oba atributa. Uz to, sve više su momčad koja pokušava kombinatornom igrom graditi svoje napade, a to bi također odgovaralo mladom hrvatskom reprezentativcu.

West Ham
Čekičari su poznati kao klub koji nema problema s dovođenjem igrača iz raznih dijelova svijeta, a također iz prošlosti imaju pozitivnih iskustava s hrvatskim igračima. I oni, slično kao i Everton, imaju problema s ofenzivnom igrom, pošto im je najbolji strijelac veznjak Kevin Nolan s tek sedam golova. Jednako je toliko postigao i Andy Carroll, no u West Hamu su već u nekoliko navrata izjavili kako ne misle za njega platiti odštetu koju bi Liverpool htio. S obzirom da nije još uvijek niti jasan status niti Chamakha, ovom će klubu trebati napadači, a Rebić bi im mogao biti točno po ukusu. U kadru prostora ima, a niti stil igre ne bi smio biti problem.

* ANKETA se nalazi ispod članka

RNK Split - NK Rijeka 3:1 (27. kolo, 12.4.2013.), sažetak