KREĆE EUROBASKET

Evo kakvo mišljenje o hrvatskim košarkašima ima španjolski izbornik

29.08.2017 u 10:46

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija na Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 31. kolovoza do 17. rujna, odlazi prema mišljenju španjolskog izbornika Sergija Scariola kao pritajeni favorit za medalju

Otprije je poznato to da je hrvatska reprezentacija smještena u skupinu C s braniteljem titule Španjolskom, zatim domaćinom skupine Rumunjskom te Mađarskom, Češkom i Crnom Gorom.

No isto tako treba reći kako za Španjolsku – kod koje sve ovisi o braći Gasol - na ovom Eurobasketu neće igrati Sergio Llull, Pau Ribas, Rudy Fernandez, Victor Claver, Ilimane Diop i Nikola Mirotić.

'Zbog Saše Đorđevića, koji je moj prijatelj, volio bih da se Srbija i Španjolska sastanu u finalu Europskog prvenstva', rekao je 56-godišnji Sergio Scariolo u intervjuu za Informer.

  • +5
Hrvatska - Ukrajina (prijateljska košarkaška utakmica) Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

No posebno je iskusni trener naglasio da treba skrenuti pažnju na dvije reprezentacije:

'Zaista ima dosta kandidata za medalju, teško je izdvojiti bilo koga. Tu su zemlje koje imaju veliku košarkašku tradiciju, a dugo nisu osvajale medalju, kao što su Hrvatska ili Latvija'.

Dakle jasno je da se Sergio Scariolo pribojava ogleda protiv Hrvatske u skupini (Španjolci se očito žele osvetiti Hrvatskoj za poraz 72:70 na Olimpijskim igrama u Riju!) te moguće eliminacijske utakmice u osmini finala protiv odlične Latvije.

Dodajmo za kraj kako Hrvatska na velikom natjecanju čeka jednu od medalja pune 22 godine. Davne 1995. na EP-u u Grčkoj Hrvatsku je do bronce vodio Aco Petrović. Sudbina se poigrala tako da upravo Aco Petrović nakon 22 godine vodi ovu nadarenu generaciju s dvije NBA zvijezde (Bojan Bogdanović i Dario Šarić), a sudeći prema riječima Scariola, hrvatski košarkaši imaju se pravo nadati jednoj od medalja u Istanbulu.

  • +6
Međunarodni košarkaški turnir Opatija 2017., Hrvatska - Slovenija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL