SRETAN ROĐENDAN, KAPETANE

Evo kako je Dražen Olajuwona napravio smiješnim!

22.10.2013 u 15:20

Bionic
Reading

Prije točno 49 godina u Šibeniku je rođen košarkaški Mozart i po mnogima najbolji europski igrač svih vremena – Dražen Petrović

Danas bi Dražen proslavio 49. rođendan da se nije dogodila tragična prometna nesreća na njemačkoj autocesti 7. lipnja 1993. godine. Ljubitelji njegovog lika i djela slave njegov rođendan i sjećaju ga se na dan pogibije, a iznimka nije ni portal Sportando.

Portal je na dan njegovog rođenja objavio video u kojem je Petrović izigrao legendarnog NBA centra Hakeema Olajuwona i izazvao ovacije pune dvorane. Bilo je to 24. siječnja 1993. godine, svega šest mjeseci prije nego što nas je prerano napustio.

'Bilo je zadovoljstvo igrati protiv Dražena. Svaki put kada smo igrali jedan protiv drugog išao je na mene jednako agresivno kao i ja na njega. Nikada nije bio nervozan i nije me se bojao. Imali smo nekoliko sjajnih dvoboja, ali nažalost premalo', rekao je legendarni Michael Jordan o hrvatskom košarkašu.

Čak i košarkaši poput LeBrona Jamesa, Kobea Bryanta, Dirka Nowitzkog i drugih i danas pohvalno govore o Draženu iako su - kada je poginuo 1993. godine - još bili jako mali i nisu mogli niti sanjati da će postati NBA zvijezde. U svega četiri sezone Dražen je ostavio dubok trag u NBA-u gdje se etablirao kako jedan od najboljih šutera svih vremena.

No Dražen nije bio samo stroj za koševe. Obožavao je vic u igri, atrakciju i ova videosnimka, kada je fintom izludio Olajuwona, samo je jedan detalj koji pokazuje kako je u njegovoj igri bilo nečeg posebnog. Takav igrač rađa se jednom u 100 godina.