spektakl od 20.45 sati

Evo gdje možete gledati večerašnji Derby d’Italia i okršaj neporaženih Intera i Juventusa

06.10.2019 u 10:50

Bionic
Reading

Ove nedjelje na Interovom stadionu Giuseppe Meazza igra se veliki derbi talijanske Serie A, poznatiji kao Derby d'Italia a sastaju se stopostotni Inter i drugoplasirani Juventus, koji također ne zna za poraz. A ovaj derbi možete gledati do 20.45 sati na Arenasportu 4 (MAXtv)

Inter je jedina momčad Serie A koja je u uvodnih šest kola upisala isključivo pobjede, no taj sjajan niz Conteove momčadi pred velikom je kušnjom jer na San Siro stiže aktualni prvak Juventus.

Za Contea je kao bivšeg igrača i trenera Juventusa ovo definitivno posebna utakmica, a on će nesumnjivo biti dodatno motiviran i zbog traženja Juventusovih ultrasa da mu se oduzme zvijezda koju je dobio pred stadionom u Torinu zbog doprinosa klubu. Dok u prvenstvu Inter niže uspjehe, u Ligi prvaka mu ne ide najbolje. Na otvaranju grupne faze Inter je spretno i spretno golom u završnici pred svojim navijačima izbjegao poraz protiv Slavije iz Praga, a nakon drugog kola ostao je na tom jednom osvojenom bodu zbog poraza na gostovanju kod Barcelone. Odigrao je Inter fenomenalno prvo poluvrijeme na Nou Campu, rano je poveo golom Lautara Martineza, no u završnih pola sata utakmice probudili su se Messi i Suarez koji su režirali preokret u korist domaćina. Pokazao je Inter protiv Barcelone da može parirati i najjačim suparnicima, no Conte je u toj utakmici vrlo dobro mogao vidjeti i koje segmente igre još mora popraviti.

>> Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE.

Conte vjeruje u uspjeh protiv svog bivšeg kluba:

'Pred nama je utakmica između dvije momčadi koje su trenutno na vrhu prvenstvene tablice, dvije momčadi koje su odradile posao bolje od drugih do sad. Biti će ovo sigurno velika utakmica koju mnogi ljudi žele gledati. S naše strane mora biti želja, entuzijazam i hrabrost. Za nas je svaka utakmica važna, to govorim od početka. Svaka je utakmica korak naprijed, čak i ako utrčiš u poraz poput onog s Barcelonom. Moramo shvatiti gdje smo dobro odradili posao, a gdje moramo napredovati. Moramo shvatiti da je pred nama još dug put ukoliko želimo igrati na određenom nivou. Igramo protiv ekipe koja je diktirala nivo u Italiji posljednjih godina i koja je dobro odrađivala posao u Europi'.

Derbi s Juventusom zbog prošlotjednog isključenja mora propustiti Alexis Sanchez, no upitno je da li bi ga Conte koristio od prve minute u ovoj utakmici i da je u konkurenciji za nastup budući da je Lukaku u potpunosti spreman nakon što je pošteđen u Ligi prvaka protiv Barcelone. Inter će zaigrati u omiljenoj Conteovoj 3-5-2 formaciji s Lautarom i Lukakom u vrhu napada, te Barellom, Brozovićem i Sensijem u centru vezne linije.

Igra Juventusa ne djeluje besprijekorno otkako je na klupu stigao novi trener Sarri, no rezultati torinske momčadi za sada su besprijekorni. Trenutno Juventus zaostaje za Interom dva boda zbog odigrane utakmice bez pogodaka s Fiorentinom, ali nakon te utakmice u Firenci Sarrijeva je momčad nanizala tri prvenstvene pobjede i osvojila je četiri boda u dvije utakmice Lige prvaka. Zanimljivo je da je Juventus svoje prve ovosezonske pobjede s dva ili više gola razlike ostvarila proteklog tjedna protiv SPAL-a i Bayera, a da su prethodni uspjesi Sarrijeve momčadi redovito bili minimlani.

Sarri očekuje uzbudljivu utakmicu na San Siru:

'Pred nama je utakmica protiv snažne momčadi koja je trenutno dobrog zdravlja. U ovakvim utakmicama nema favorita. Vidim samo dvije snažne momčadi. Sjajan je osjećaj znati kako igrati ovakve utakmice. Inter je kompletna i vrlo opasna momčad. Biti će ovo prelijepa utakmica. Važno je da napustimo San Siro nakon odrađene dobre izvedbe. Gledanje na prvenstvenu tablicu bila bi ogromna pogreška. Moramo potvrditi napredak koji radimo i u ovom trenutku moramo biti fokusirani ponajprije na izvedbu'.

Gostima će na San Siru nedostajati ozlijeđeni stoper Chiellini, bekovi De Sciglio i Danilo, te krilni napadači Pjaca i Douglas Costa. Sarri bi u derbiju trebao koristiti 4-3-1-2 formaciju s Higuainom i Ronaldom u vrhu napada, dok bi se za poziciju razigravača trebali boriti Ramsey i Dybala.

S obzirom da je nedavno Sarri rekao kako jedanaestorka s Dybalom, Ronaldom i Higuainom ne bi imala pravi balans, očekuje se da će Dybala derbi započeti na klupi za pričuve.