'KNEŽEVI' U MANCHESTERU

Evo gdje možete gledati utakmice Lige prvaka

21.02.2017 u 12:05

Bionic
Reading

Monaco s našim Danijelom Subašićem u osmini finala Lige prvaka gostuje kod Manchester Cityja (Arenasport 3, 20.45 sati), dok će Bayer u Leverkusenu ugostiti Atletico Madrid (Arensport 1, 20.45 sati)

Jedan od najzanimljivijih parova osmine finala Lige prvaka svakako je sraz drugoplasirane momčadi engleskog Premiershipa Manchester Cityja i lidera francuskog prvenstva Monaca. Riječ je o momčadima koje će u pravilu napad pretpostaviti obrani, te će rijetko kalkulirati, bez obzira gdje i s kim igrali. Uz vrlo dobru trenutnu formu obje momčadi, to bi trebalo donijeti izuzetno uzbudljiv ogled.

Guardiola zna da je Liga prvaka vjerojatno jedina prilika za njegov sastav za nešto veliko ove sezone jer u prvenstvu će jako teško dostići Chelsea. Stoga će City sve karte baciti na Ligu prvaka, a Monaco je u ovom trenutku vrlo nezgodan suparnik i Guardiolin sastav večeras na Etihadu mora biti na najvišoj razini.

No, Pep je do kraja sezone ostao bez ozlijeđenog Gabriela Jesusa, a ne može računati ni na Kompanyja i Clichyja. Ozljedom Jesusa opet je u prvom planu u špici Sergio Agüero, ali i Sterling i Sane koji igraju sve bolje. Guardiola se ne boji za svoj napad, ali isto tako itekako strepi od najefikasnije momčadi Europe Monaca, koji je u francuskom prvenstvu već zabio 76 golova.

'Impresioniran sam Monacom i brojem golova koje postiže, a za to mu ne treba previše prilika. Treba im malo da zabiju, sjajna su im krila Lemar i Bernardo, dok napadači odlično koriste prostor. Kada dodam golmana s velikim iskustvom kao što je Subašić i bočne igrače, koji 30 do 40 puta izađu visoko kao da su krila, onda moramo biti impresionirani. To je kompletna momčad čiji napadači su u šesnaestercu ubojice', nahvalio je Guardiola suparnika.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati putem usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) koristeći aplikaciju na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalazite na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Monaco na Etihad stiže s puno samopouzdanja. Momčad Leonarda Jardima igra vrhunski nogomet, možda i najatraktivniji u Europi. Monaco nakon 26 odigranih kola drži prvu poziciju u ligi s tri boda viška u odnosu na moćni PSG, a pritom su 'kneževi' zabili nevjerojatnih 76 golova, u prosjeku tri po utakmici!

'Računajući i kvalifikacije ovo je naša jedanaesta utakmica u Ligi prvaka i baš svaki puta pokušali smo igrati na isti način. Drago mi je da će nam s druge strane stajati ekipa koja voli igrati nogomet baš kao i mi, i koja teži nadigravanju. Tehnički je City vrlo potkovana momčad i mislim da smo po tome slični. No, sličnosti tu prestaju jer se mi po budžetu s domaćinom ne možemo uspoređivati', kazao je Jardim koji u Englesku dolazi bez suspendiranog stopera Jemersona, no na raspolaganju ima Andreu Raggija i Kamila Glika, problema u obrani ne bi trebalo biti. S napadom ionako takvih briga - nema... Radamel Falcao ponovno je 'onaj stari', El Tigre zabija kao u najboljim danima, a sjajnu potporu ima u Germainu i Bernardu Silvi, a tu su i opasni Bakayoko, Lemar...

Drugi susret večeri igraju Bayer Leverkusen i Atletico Madrid. Sraz je to momčadi koje su se prije dvije sezone susrele u istoj fazi natjecanja Lige prvaka. Atletico je tada prošao dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

'Atletico ima sličnu momčad onoj iz pred dvije sezone. Dodali su malo više brzine i kvalitete u napad od tada. Imaju izvanrednu momčad i morat ćemo odraditi vrlo dobar posao kako bi ih pobijedili. Pred dvije godine nedostajalo nam je malo sreće, no znamo da je moguće pobijediti Atletico Madrid. U posljednje su tri godine igrali dva finala Lige prvaka, bez obzira na to vjerujemo u naše mogućnosti i pokušat ćemo iz ovih susreta izaći kao pobjednici', kazao je trener 'apotekara' Roger Schmidt koji u večerašnjem susretu ne može računati na Calhanoglua, Taha, upitan je Bender. Domaćeg trenera raduje povratak u formu Javiera Hernandeza Chicharita. Meksikanac je u posljednje dvije utakmice zabio četiri gola...

'On je za nas vrlo važan. Trenutno je u nevjerojatnoj formi, no svaku je utakmicu do sada ove sezone odigrao vrlo dobro. Njegova igra profitira zbog našeg napretka u formi, a cijela momčad profitira od njegovih golova. Protiv Atletica možda nećemo imati previše prilika zato će nam pomoći Chicharitova efikasnost', kaže Schmidt.

No, i na drugoj je strani jedan od napadača u sjajnoj formi. Kevin Gameiro za Atletico je zabio hat-trick u samo pet minuta na gostovanju kod Sporting Gijona. Trener 'rojiblancosa' Diego Simeone još pamti teške okršaje s Bayerom od prije dvije sezone.

'Leverkusen je vrlo jaka momčad, pogotovo kada napada preko krila gdje imaju odličnog Karima Bellarabija i Kaija Havertza. Kad se ovom dvojcu pridoda i napadač Javier Hernandez koji je u jako dobroj formi, onda je jasno da bismo mogli imati podosta problema u obrani. Ne znam još uvijek kako će oni igrati, no tko god da bude na terenu u domaćem sastavu nama će biti jako teško', oprezan je Cholo koji i dalje ima velikih problema u obrani - nema Diega Godina i Juanfrana, umjesto njih 'uskaču' naš Šime Vrsaljko i Crnogorac Stefan Savić, a još od ranije ne može računati na Tiaga Mendesa i Augusta Fernandeza. 

Simeonea brojni izostanci ne brinu, dapače, ima odgovor i za takve probleme.

'Samo momčadi koje igraju sa strašću mogu igrati visokim intenzitetom, a strast je u nogometu često presudna. Baš zato sam jako zaintrigiran kako će se ovaj dvoboj na kraju rasplesti', zaključio je Diego Simeone.