UZVRATI LIGE PRVALA

Evo gdje možete gledati Modrićev Real kod Napolija s hrvatskim džokerom

07.03.2017 u 11:05

Bionic
Reading

Real Madrid u paklu San Paola brani prednost 3:1 iz prve utakmice s Napolijem (Arenasport 3, 20.45 sati). U isto vrijeme Bayern u London stiže s velikih 5:1 iz prve utakmice s Arsenalom (Arenasport 1, 20.45 sati)...

Gol u gostima ostavio je barem nekakvu nadu navijačima Napolija da u užarenoj atmosferi San Paola mogu stići do povijesnog uspjeha u Ligi prvaka. Svi su u Napoliju svjesni da će biti vrlo teško, no subotnje izdanje Napolitanaca na rimskom Olimpicu i velika pobjeda nad Romom (2:1) dokaz su da ništa još nije riješeno u ovom duelu.

Sarri je svjestan težine zadatka koji je pred Napolijem...

'Kada je neka momčad snažna poput Reala onda možeš malo toga za reći ili napraviti. Čeka nas teška utakmica zbog njihove tehničke i fizičke kvalitete, najvažnija će biti defenzivna faza jer oni često mijenjaju u napadu. Oni su prvaci svijeta i Europe, najjača su momčad i normalno je da oni prođu u četvrtfinale. Mi pak imamo navijače koji su prvaci svijeta i to će vidjeti cijela Europa. Oni su postigli barem jedan gol u posljednjih 46 utakmica što čini ovaj dvoboj nemogućim za nas, no može ispasti teško i za Real. Možda imamo tri posto šanse, no moramo pokušati', kazao je uoči susreta s Realom trener Napolija Maurizio Sarri.

Napolijev trener nije sklon promjenama u početnom sastavu što mu je nedavno zamjerio i predsjednik De Laurentiis. Protiv Juventusa u Kupu i Rome u Serie A Sarri je iznenada u veznoj liniji dao priliku našem Marku Rogu, a kako je mladi Hrvat odigrao odlično ne bi bilo čudno da dobije priliku umjesto Zielinskog u početnom sastavu protiv Reala. Dio talijanskih medija nagađa kako bi baš Rog mogao biti skriveni adut Napolija, Sarrijev džoker s kojim bi pokušao zaustaviti 'motor' Reala - Luku Modrića.

Real je u prvom susretu odigrao jednu od boljih ovosezonskih partija i stekao ogroman kapital uoči uzvrata. Međutim, puno se toga dogodilo u redovima španjolske momčadi od prve utakmice Lige prvaka. U domaćoj ligi Kraljevi nisu bili pretjerano uvjerljivi, prosuli su bodove kod Valencije, potom i kod kuće protiv Las Palmasa, te su vrh ljestvice prepustili Barceloni. No, za vikend se Madrid u šarenom sastavu prošetao Eibarom što je dobra uvertira za večerašnji uzvrat u kojemu brane 3:1 iz prve utakmice. No, trener 'kraljeva' Zinedine Zidane je oprezan:

'U Ligi prvaka ne postoje lake utakmice, pogotovo kada igrate u gostima. Nas čeka momčad koja ove sezone vrlo rijetko gubi, a posebno dobro igra pred svojim navijačima. U igračkim danima više sam puta nastupa na San Paolu i dobro mi je poznata atmosfera koja vlada u Napulju, te mogu jedino reći da tamo niti jednom gostu nije lako. Navijači uvijek nose Napoli naprijed, no takva atmosfera bit će i nama dodatni motiv.'

Što točno Zidane očekuje od današnjeg susreta?

'Napoli lovi dva gola zaostatka tako da očekujem žestok start s njihove strane ne bi li što prije prepolovili zaostatak. Mislim da umor neće biti faktor, iako je Napoli u subotu imao jako tešku utakmicu kod Rome. Napoli je u Rimu slavio u derbiju i nakon takvih susreta ne osjećate umor, već dobijete dodatnu snagu i samopouzdanje. Siguran sam da će biti trenutaka u utakmici u kojima ćemo patiti i mučiti se, no imamo iskustva, znamo što nas čeka, i potpuno smo za to spremni.'

Zidane je za vikend odmorio Cristiana Ronalda, dok Gareth Bale nije igrao zbog suspenzije, a ovaj dvojac potpuno je spreman za večerašnji uzvrat. Jedini izostanak u gostujućem taboru jest onaj braniča Raphaela Varanea koji je ozlijeđen, tako da će obranu Reala činiti Sergio Ramos i Pepe.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa Lige prvaka ne bi smjelo biti previše neizvjesnosti. Minhenski Bayern stiže u London, protiv Arsenala na Emiratesu Bavarci brane velikih 5:1 iz prve utakmice. Arsenal 'puca po svim šavovima' i nitko ne vjeruje da išta ozbiljno može napraviti u ovom uzvratu, kao i do kraja sezone, a u Ligi prvaka nikada ni jedan klub nije nadoknadio četiri gola minusa iz prve utakmice.

Priča o žestokom sukobu najboljeg strijelca Alexisa Sancheza s Wengerom i suigračima potresa momčad 'topnika', a njegov ljetni odlazak je sada već posve izgledan. Nikada nitko nije u Ligi prvaka prošao dalje nakon što je prvu utakmicu izgubio s četiri ili više golova razlike, a neće to napraviti ni Arsenal. Predobar je Bayern da bi izgubio 4:0 ili više od raštimanog Wengerovog orkestra, a gledano realno, njemački klub je favorit i u ovom uzvratu, samo ako bude do kraja želio stisnuti gas. Posao će Bavarcima olakšati činjenica da u momčadi 'topnika' sigurno neće biti bolesnog Mesuta Özila, vrlo vjerojatno ni uvrijeđenog Sancheza, a upitni su Ramsey i Elneny.

'Nemamo izbora i moramo od prve minute napasti i pokušati postići golove, iako znamo da je Bayern među najboljim klubovima u Europi i sada i prije kada smo s njim igrali. No, bez obzira na to što se dogodi, naš ponos je u pitanju i moramo dati sve od sebe', kaže trener Arsenala Arsene Wenger i napominje:

'Ne osjećam se kao boksač stjeran u kut i ova dva tjedna neće odlučiti o mojoj sudbini nakon 20 godina. Ipak treba gledati širu sliku i može li se ovaj klub, pa i ja sam podići na višu razinu. Idemo odigrati do kraja pa ćemo vidjeti...'

Bayern posljednjih tjedana igra impresivno i uistinu bi se trebalo dogoditi pravo čudo da Ancelottijeva momčad u Londonu ne obrani veliku prednost. Arsenalu za prolaz treba pobjeda od barem četiri gola razlike, a takav je poraz Bayern u posljednjih sedam godina doživio tek jednom i to protiv moćnog Reala. 

'Nadam se da se igrači neće isključiti. Razgovarao sam s njima i fokusirani su. Znaju da će biti teško na početku utakmice. Nećemo uzeti u obzir prednost koju imamo nakon prvog susreta', oprezan je Ancelotti koji u Londonu starta s najjačim sastavom:

'U dobroj smo formi. Želimo na terenu uživati kao u posljednjih nekoliko utakmica. Kada imaš momentum, onda želiš nastaviti jahati na tom valu. Jasno je da znamo kako će Arsenal dati sve od sebe, no intenzivno smo se pripremili.'

Bayernu će u Londonu nedostajati duže ozlijeđeni stoper Boateng i iskusni bek Lahm koji je suspendiran, stoga se u obrani od prve minute na terenu očekuju Rafinha, Javi Martinez, Hummels i Alaba, dok bi u napadu trebao krenuti Lewandowski kojemu će s krila pomagati iskusni Ribery i Robben, a igrom će 'dirigirati' Thiago koji je u sjajnoj formi.