SUPERSPORT HNL

Evo gdje možete gledati Jadranski derbi, ali i sudar 'zlatne sredine'

28.01.2024 u 08:40

Bionic
Reading

U nedjelju se kompletira 20. kolo SuperSport HNL-a. Gorica dočekuje Lokomotivu (15, MAXSport 1), a zatim slijedi Jadranski derbi Hajduk – Rijeka (17.45, MAXSport 1)

Hajduk – Rijeka (17.45, MAXSport 1)

Nogometaši Hajduka drugi dio sezone otvaraju utakmicom protiv Rijeke na Poljudu. Jadranski derbi je i sudar prvog i drugog na prvenstvenoj ljestvici. Euforija trese splitski klub koji je odradio sjajan prijelazni rok, a nakon što je došao Ivan Perišić sada na Poljud stiže i Josip Brekalo koji je trebao završiti u dresu Dinama, ali… Na krilima svega toga, te ispunjenog stadiona, Hajduk kreće u nove bodove s kojima bi napravio još jedan korak prema toliko željenom naslovu prvaka kojeg čeka od 2005.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Ova utakmica ništa neće riješiti. Ovo je prvi od 17 koraka. Europu nismo osigurali, a i dalje je sve u bod. Stalno pričam koliko je Rijeka legitiman kandidat za titulu. Ovo je troboj i tako će biti do kraja. Derbi odlučuju nijanse. Spremamo se za 90 minuta, svaku utakmicu detaljno. Ekipa je svjesna da je ovo maraton i da ova utakmica neće ništa definirati. Veliki respekt dajem Rijeci, ali strašno vjerujem u svoju momčad', započeo je trener Mislav Karoglan najavu utakmice s Rijekom pa nastavio:

Više saznajte na SofaScore OVDJE

'Imam jednu dilemu, ali ne tiče se bočnog. Bitno je da imamo dovoljan broj spremnih igrača. Igrat će 11 igrača, a sastav nisam još rekao ni momcima.'

Upitan je kako je vidio utakmice Lokomotive i Dinama te Gorice i Rijeke.

'Naravno da sam gledao. Lokomotiva je opasna svakome. Kada imaš sustav i brzinu onda možeš zagorčati život svakome. Zabiješ dva rana gola, poslije se ne vratiš. Rijeka je ozbiljna ekipa, a u svakom kolu ima nagaznih mina. Treba biti pametan i ići utakmicu po utakmicu.'

U nedjelju će se na Poljudu odigrati 100. Jadranski derbi u prvenstvu od hrvatske samostalnosti.

'O utakmici ne treba previše pričati, sam pogled na ljestvicu dovoljno govori. Igraju prva i druga momčad lige pred punim Poljudom. Izaći ćemo s gardom kakav krasi Rijeku od početka sezone i vjerujemo u pozitivan ishod', rekao je trener gostiju Željko Sopić.

'Pobjeda iz Gorice dovela je naboj utakmice na još višu razinu. Nema skrivanja ambicija, drugi smo na ljestvici tri boda iza prvog mjesta. Idemo probati dohvatiti prvo mjesto', dodao je igrač Rijeke Toni Fruk.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gorica – Lokomotiva (15, MAXSport 1)

U sjeni Jadranskog derbija igra se susret Gorice i Lokomotive. Sudar je to susjeda na prvenstvenoj ljestvici, petog i šestog. Dakle, zlatna sredina, a niti jedni ni drugi ne skrivaju da bi voljeli nakon 90 minuta uzeti cijeli plijen. U svlačionici Lokosa optimizam je ogroman nakon velike pobjede na Maksimiru protiv Dinama 3:0 u zaostalom susretu HNL-a, dok je s druge strane Gorica doživjela poraz od Rijeke kod kuće 3:2 nakon što je imala prednost od 2:0 pa je to možda i utjecalo na psihološku stanje u svlačionici domaćina. Bit će otvoreno, nadamo se i zbog gledatelja efikasno!

Standings provided by Sofascore