ČETVRTO KOLO PRVENSTVA

Evo gdje možete gledati današnje dvije utakmice HT Prve lige; imaju li 'Lokosi' snage zaustaviti zahuktalu i stopostotnu Goricu?

13.09.2020 u 11:47

Bionic
Reading

U nedjelju se kompletira četvrto kolo Hrvatski Telekom Prve lige. Istra 1961 dočekuje Varaždin (17, Arenasport 1), a Lokomotiva je domaćin Gorici (19.05, Arenasport 3)

Istra 1961 – Varaždin (17, Arenasport 1)

Puljani su jedina momčad koja još nema ni boda pa je na njihovim leđima pritisak pogotova jer im u goste dolazi momčad s kojom bi se trebali boriti za ostanak, a ona im već bježi četiri boda.

'Očekujemo Varaždin koji će htjeti uzeti bodove na Drosini, ali naravno da će se i nas nešto pitati! Znamo kakva je situacija, znamo da nismo ušli na adekvatan način u prvenstvo i da smo sada na poziciji kojoj jesmo, ali vrijeme je da počnemo osvajati bodove. Očekujem tešku utakmicu, ali gledamo pozitivno i nadamo se promjeni raspoloženja i bodovnog salda', izjavio je trener Istre Fausto Budicin.

A što kažu u Varaždinu?

'Očekujem dobru nogometnu predstavu, uz kompaktnost svoje ekipe. Želim da nastavimo tamo gdje smo stali, ali očekujem i jedan iskorak. Da ovakve utakmice idemo dobiti, da imamo potrebno samopouzdanje i da smo svjesni kvalitete svoje ekipe. Ne želim da idemo kao miševi, kako je to bilo u prvom dijelu prošlog prvenstva. Ja sam optimist', naglasio je trener Varaždinaca Samir Toplak.

  • +4
Rijeka - Istra 1961, 3. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Lokomotiva – Gorica (19.05, Arenasport 3)

Lokomotiva se još 'traži' što je očekivano zbog velikog broja odlazaka ključnih igrača iz prošle sezone. Četiri boda su osvojena što daje mir u svlačionici, a motiva sastavu s Kajzerice neće nedostajati, jer stiže Gorica koja je na stopostotnom učinku.

'Pauza nam je jako dobro došla. U ovih 14 dana imali smo vremena za uigrati se s novim igračima i igračima koji su izbivali zbog korone. Što se tiče novopridošlih igrača, neki igrači su sigurno spremni iskočiti u prvi plan i već su pokazali svoje kvalitete, a nekim igračima će trebati više vremena. Gorica je ekipa koja se uopće nije promjenila u odnosu na prošlu sezonu. Zadržala je stabilnost ekipe i sigurno da je i to razlog ovako uspješnog starta. Maksimalno ih respektiramo, no i mi s naše strane imamo što za pokazati', poručio je strateg 'lokosa' Goran Tomić.

  • +3
Gorica - Šibenik, 3. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

U Gorici vlada idila, klub je ušao fenomenalno u prvenstvo, u tri kola tri pobjede i s novim trijumfom zadržali bi priključak s vodećim i isto tako stopostotnim Dinamom.

'U Kup utakmici protiv Belišća je pozitivno što smo prošli dalje, ali sadržaj koji smo ponudili je sasvim druga priča. Analizirali smo tu utakmicu, prenijeli momčadi svoja zapažanja i napravit ćemo sve da se Gorica s Lokomotivom predstavi u drugačijem izdanju, takvome da navijači imaju razloga biti ponosni', kazao je šef stručnog stožera Valdas Dambrauskas.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.