MAXTV PRVA LIGA

Evo gdje i kako gledati Dinamo protiv Slaven Belupa!

27.09.2014 u 14:59

Bionic
Reading

Prvi protiv posljednjeg otvaraju novu rundu MAXtv Prve lige u Koprivnici, gdje se trupe trenera Scorije nadaju da mogu barem do boda protiv Dinama

Nakon prvenstvene pobjede protiv Osijeka, Slaven je upisao slavlje i Kup susretu. Popravila se tako tmurna atmosfera koja se nadvila nad Koprivnicom te je za njih prava šteta što im baš sada u goste dolazi zagrebački Dinamo. Da je netko drugi nadali bi se bodovima, ovako će biti jako, jako teško. Ipak, trener Scoria naglašava ono što je vidljivo iz samog pogleda na ljestvicu:

'Mi smo u situaciji da u svakom susretu moramo tražiti bodove pa tako i s Dinamom koji ima europsku momčad. Oni su ispred svih u prvoligaškom natjecanju i naša najkvalitetnija momčad kojoj se želimo dostojno suprostaviti i naravno odigrati jednu dobru utakmicu, posebno u obrani. Modri imaju jaku individualnu kvalitetu i zbog toga moramo biti vrlo oprezni u igri jedan na jedan.'

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Naglasio je potom kako je vidljiv napredak u formi pojedinih igrača, te da na tome temelji vjeru kako će danas biti bolji nego u nekim prethodnim utakmicama.

Za nastup su zbog ozljeda upitni Delić i Geng, dok će iskusni Vugrinec sigurno biti u kadru. Zbog isključenja na utakmici kupa za momčad neće konkurirati Vasilj. Gregurina i Parlov su out od ranije.

Dinamo sa Slavenom baš i nije imao velikih problema u posljednje vrijeme. Pobijedili su ih u 15 od zadnjih 16 utakmica, u zadnjih pet sezona svih sedam puta u Koprivnici. U nizu su pobjeda, a apsolutnu dominaciju u HNL-u su potvrdili i gostujućim uspjehom na Kantridi. Trenera Mamića je tek naljutio nešto lošiji pristup igrača u Kup utakmici protiv niželigaša Ponikvi. Do minimalne pobjede su došli tek pred kraj utakmice, pa rezultatskih posljedica ipak nije bilo.

'Nakon sjajne serije i niza pobjeda veselimo se prvenstvenoj utakmici. Igramo u Koprivnici gdje smo u posljednje vrijeme ostvarili dobre rezultate i nizali pobjede. Pred nama je protivnik koji je pobjedom protiv Osijeka najavio bolje dane, ali mi ne želimo stati i cilj je iz Koprivnice se vratiti s tri boda',rekao je trener pa nastavio o ozljedama:

'Sve je manje-više isto. Šimunović se sutra priključuje treninzima i još nije spreman za sutrašnju utakmicu. Taravel? On će biti u kadru.'

Iako Mamić kaže da prvo želi odradit posao u Koprivnici pa potom razmišljati o Europskoj ligi i Celticu, čini se kako će ipak malo modificirati sastav. Šimunić i Brozović su tako najavljeni na klupi, dok bi na poziciji stopera mogao zaigrati Goncalo kojem je ipak prirodnija pozicija u sredini terena.

Ipak, nakon nešto slabijeg pristupa protiv Ponikvi, teško je očekivati dva puta istu pogrešku u koracima Modrih. A, budu li na svojih sto posto, teško će Slaven do bod(ov)a.