EVO GDJE GLEDATI UTAKMICE

Hajduk se već protiv Šibenika može približiti Dinamu i uključiti se u utrku za naslov, Lokomotiva sprema osvetu Varaždinu

22.01.2023 u 09:09

Bionic
Reading

Ovog je tjedna odgođenom utakmicom 17. kola između Gorice i Varaždina nastavljeno natjecanje u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Od petka se igraju i 'regularne' utakmice 18. kola. Subotnji kiks Dinama, koji je protiv posljednjeplasirane Gorice 'prosuo' dva boda, donio je novu draž prvenstvu. Hajduk ove nedjelje od 15 sati na Poljudu dočekuje Šibenik i juriša na pobjedu kako bi smanjio zaostatak za Modrima. Od 17.10 sati pak Varaždin dočekuje Lokomotivu

HAJDUK - ŠIBENIK 15 sati (MAXSport 1, MAXtv)

Splitski Hajduk s novim trenerom Ivanom Lekom, te najboljim nogometašem hrvatskog prvenstva Markom Livajom, kreće u lov za Dinamom. Modri su u subotu kiksali pred svojim navijačima, odigravši tek 0:0 protiv Gorice, čime su Bilima pružili priliku da već na startu nastavka sezone dođu na '-4'.

Leki će ovo biti debitantska utakmica na klupi Hajduka, u kojem je kao igrač ostavio dubok trag.

'Osobno, ne razmišljam o emocijama. Mislim da je to bolje. Da budemo mirni i da se prezentiramo u najboljem svjetlu. Nastojimo kroz svaki trening, razgovor, video-analizu napraviti grupu od 16-17 igrača koji konkuriraju za početi utakmicu. Ne skrivamo ništa. Dosta sam zadovoljan s treniranjem, ponašanjem igrača, vidim vjeru, da im je drago. Možda sam pretjerao sa 16-17 igrača, ali vjerujem da se treba imati konkurencija i da na svakom treningu pokažeš da si bolji. Svatko ima svoj status. Ne krećemo od nule', naglasio je Leko, a onda se osvrnuo i na momčad Šibenika.

'Imali su puno dobrih momenata, protiv Dinama, Osijeka...Imali su svojih prilika. Imaju dobrog trenera, znaju što rade. Veliki respekt. Možemo pretpostaviti što će igrati. Analizirali smo ih. Pratili smo ih na pripremama. Nastojimo pratiti, znati svaki detalj. Moramo biti spremni na dva-tri scenarija, i da prepoznamo situacije na terenu'.

Šibenik je uglavnom Hajdukova 'žrtva', no znali su narančasti i iznenaditi, pa čak i na Poljudu. Prve utakmice nakon dugih stanki nude razne opcije, jer sustani i sastavi još su nepoznanica za protivnike.

'Odradili smo jedne dobre pripreme, u dva bloka, igrači su dobro reagirali. Vidljiva je bila energija i količina rada. Igrali smo pet pripremnih utakmica, neke bolje od drugih. Imali smo dosta posla, rada na ekipi; ovo su bile najteže pripreme koje sam odradio dosad, s puno neizvjesnosti. Zadovoljan sam, ali ima još posla; ovo je još ekipa u stvaranju', naglasio je Šibenikov trener Mario Cvitanović te najavio ogled na Poljudu.

'Ova utakmica jednako je bitna i nama i njima, to je zahtjevan protivnik, s novim naletom i idejama, skautirali smo ih za vrijeme priprema. Cijenim njihovog trenera, još iz mlade reprezentacije, to je karakterna osoba posvećena poslu. Utakmica je to s puno naboja, kod igrača su emocije velike. Psihološki smo spremni, fizički također. No ne smijemo biti hipermotivirani. Znamo da će Hajduk krenuti uraganski, treba se othrvati početnom pritisku. U napadu trebamo doći do prostora, a onda ga i iskoristiti, završio je Cvitanović.

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA 17.10 sati (MAXSport 1, MAXtv)

Nogometaši Varaždina jedno su od ugodnijih iznenađenja ove sezone SuperSport HNL-a. Doduše, pričamo o prvom dijelu, jer sada se igrači Marija Kovačevića trebaju dokazati i u nastavku sezone. U prvom ogledu nastavka, Varaždincima u goste stiže momčad protiv koje su slavili i na gostovanju.

No, sada je ipak druga priča, jer dva mjeseca prvenstva nije bilo. Doduše, Varaždin je odradio zaostalu utakmicu 17. kola, pri tom na duže vrijeme ostao bez Karla Perića, kojem su u tom ogledu stradali križni ligamenti i morat će na operaciju.

Osim na Perića, Kovačević neće moći računati ni na Laminea Baa, Vugrinca i Mitrovskog, a upitan je Brodić. Vraćaju je Pellumbi i Zelenika. Uz sve to, probleme je stvaralo i vrijeme.

'Morali smo i po snijegu trenirati, dobro da imamo umjetnu travu. Ali, kako je nama tako je i njima. Što se igračkog kadra tiče ima nas dovoljno, trenira se dobro. Protiv Gorice smo pokazali karakter i to protiv agresivnog protivnika koji je išao u 'kost'. Uvjerili smo se da i protiv takvih protivnika možemo osvajati bodove. Cijenim i poštujem Lokomotivu, poslije naših najboljih ekipa, jer već godinama igraju dobar i napadački nogomet. Takve ih očekujem i u nedjelju, a takvi smo i mi, pa očekujem jednu dobru utakmicu. Vjerujem da su se naši gledatelji zaželjeli domaćeg prvenstva i da će nas doći bez obzira na hladno vrijeme, mislim da smo to zaslužili. Mi ćemo dati sve od sebe jer kod kuće želimo svakog pobijediti pa tako i dobru i kvalitetnu Lokomotivu', najavio je Kovačević.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Gosti iz Zagreba sigurno bi se željeli revanširati za taj poraz iz jesenskog dijela sezone. A nema slađeg, nego na gostujućem terenu. No, kako i za ostale, tako je i za momčad Silvija Čabraje ovo 'novi početak'.

'Gledajući ukupno zimske pripreme, uspjeli smo ostvariti sve zacrtano. Imali smo sedam pripremnih utakmica, dobro smo izgledali na tim utakmicama, proširili smo roster igrača, vidjeli smo još neke mlade igrače i relativno dobro pripremljeni ulazimo u prvenstvo. Varaždin igra standardno čitavu sezonu dobar nogometm očekuje nas vrlo zahtjevna i teška utakmica u Varaždinu. Što se tiče kadra u principu svi igrači su zdravi, uz neke eventualno sitne povrede koje nisu problematične, tako da ćemo raspolagati sa svim igračima'.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore