POLUFINALE LIGE PRVAKA

Evo gdje gledati Guardiolin oproštaj od Münchena; muke Bayerna

03.05.2016 u 11:19

Bionic
Reading

Njemački Bayern, nakon što je u Madridu poražen od Atletica 1:0, na krcatoj Allianz Areni igra uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka (Arenasport 3, 20:45). Velik je to izazov za trenera Pepa Guardiolu koji je kao trener Bayerna već dva puta ispadao u polufinalu Lige prvaka od španjolskih predstavnika. Hoće li se to nakon ove utakmice, njegove posljednje u Münchenu kada je Liga prvaka u pitanju, promijeniti?

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr.
Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Iza Bayerna je tjedan kojeg u klubu žele čim prije zaboraviti. Guardiolina momčad u Madridu nije djelovala dobro protiv borbenog Atletica i sada u Munchenu mora nadoknaditi gol zaostatka iz prve utakmice. Guardiola je tek u završnici tog susreta u igru uveo Riberya i Mullera što je poprilično naljutilo njemačke medije koji su se obrušili na španjolskog stratega zbog taktičkih i igračkih rješenja.

Treću je godinu zaredom Guardiola doveo Bayern do polufinala Lige prvaka, no u dosadašnja je dva navrata gubio od španjolskih predstavnika Real Madrida i Barcelone. Osvojio je Guardiola u Bayernu sve osim Lige prvaka, a s obzirom da sljedećeg ljeta preuzima Manchester City jasno je da mu je glavni ovosezonski cilj osvajanje titule koja mu nedostaje.

U Njemačkoj je Bayern dominantan, no u subotu ipak nisu proslavili novi naslov prvaka budući da im je Borussia iz Monchengladbacha otkinula bod u Munchenu. S obzirom na pet bodova prednosti pred Borussijom Dortmund dva kola prije kraja sezone jasno je da će Bayern ponovno biti prvak Njemačke, no za moral igrača pred uzvrat s Atleticom definitivno bi bilo bolje da iza sebe imaju pobjedu. Muller je ranim golom doveo Bayern u prednost, no Neuera je u završnici susreta savladao Hahn potvrdivši još jednom da igra momčadi iz Monchengladbacha nikako ne odgovara Guardiolinoj ekipi.

Bayern ne briljira na gostovanjima u Ligi prvaka, no u Munchenu je iznimno dominantan. Guardiolina momčad ima niz od 11 uzastopnih pobjeda u Ligi prvaka pred svojim navijačima, s tim da je postigla impresivan 41 pogodak dok je obrana kapitulirala tek šest puta.

'Ne smijemo razmišljati o tome koliko golova moramo zabiti. Trebamo ponajprije misliti na to kako se dobro braniti i kontrolirati utakmicu. Želimo posjed i želimo golove. Atletico se vrlo dobro brani, no uz to su dobri i kad izlaze naprijed. Komplicirano je igrati protiv ekipe kakva su oni. Međusobno se jako dobro poznaju. Mi ćemo kreirati šanse, možda ne previše njih.'

Za Guardiolu je ovo posebna utakmica:

'Ovo će biti moja posljednja utakmica Lige prvaka ovdje u Munchenu, tu sam uvijek bio tretiran apsolutno prelijepo. U Njemačkoj se igra nešto drugačije, pokušao sam se adaptirati i mnogo sam ovdje naučio. Mnogo smo toga ostvarili tijekom mog boravka ovdje, no uvijek je bilo uistinu teško doći do finala ovog natjecanja.'

Kod Bayerna problema s ozljedama i dalje imaju branič Badstuber i krilni napadač Robben. Pretpostavlja se da Guardiola neće napraviti pogrešku iz prve utakmice i da će od prve minute na teren uz Lewandowskog postaviti Mullera i Riberya, a očekuje se da će priliku na stoperskoj poziciji uz Javi Martineza dobiti rekovalescent Boateng.

Bayern je možda stroj za golove, ali protiv obrane kao što je Atleticova ove sezone još se nije susreo. Bez gospodara svoje obrane Diega Godina Atletico je na Calderonu sačuvao mrežu netaknutom, dok je Saul Niguez fenomenalnim pogotkom donio veliku prednost Španjolcima uoči uzvrata. Naizgled 1:0 nije mnogo, ali Atletico već sedam utakmica nije primio gola, ove sezone niti jednom nije poražen sa dva razlike, dok s druge strane redovito uspije zabiti barem po jedan gol.

Jedan gol Los Colchonerosima je bio dovoljan i za vikend protiv Rayja, a četvrtom uzastopnom pobjedom od 1-0 crveno-bijeli su ostali na diobi prvog mjesta sa Barcelonom.

Atleticu je za prolazak u veliko finale dovoljan remi, ali Simeone odbacuje bilo kakve insinuacije o kalkuliranju:

'Kakav remi? Naravno da ne bih potpisivao nikakav remi unaprijed. Mi smo ekipa koja uvijek ide na pobjedu, na bilo kojem terenu, protiv bilo kojeg suparnika.'

Ključ će prema Argentincu danas biti:

'U prvoj utakmici vidjeli smo dva različita poluvremena, prvo u kojem smo mi nametnuli Bayernu igru koja nama više odgovara, te drugo u kojem se Bayern bolje snašao. U Njemačkoj će, dakle, ključ biti u tome tko će uspjeti uspostaviti svoju igru. Mi smo na Calderonu našu dominaciju okrunili pogotkom, a Bayern nije, uspijemo li to ponoviti i sada, blizu smo prolaska u finale.'

I na kraju poruka za navijače:

'Navijači mogu biti mirni oko nas jer ćemo ostati vjerni našem prepoznatljivom stilu. Možemo dobiti ili izgubiti, ali uvijek ćemo biti onaj Atletico kojeg navijači očekuju.'

Više od same Simeoneove izjave navijače će obradovati povratak Diega Godina u kadar:

'Čak i kada je Godin bio ozlijeđen mirno sam spavao jer sam na raspolaganju imao Gimeneza, Hernandeza i Savića. Diego je u više navrata pokazao svoju važnost za ekipu, ali mene osobno raduje saznanje da trenutno u kadru imam četiri stopera vrhunske kvalitete.'

Osim urugvajskog stopera u odnosu na prvu utakmicu Atletico će biti jači i za belgijsko krilo Yannicka Ferreiru-Carrasca koji je također sanirao svoju ozljedu. Na put je prema Njemačkoj krenuo čak i veznjak Tiago Mendes, no Portugalac je zbog ozljede propustio gotovo cijelu sezonu i neće danas biti među prijavljenima.

Prijenos utakmice možete gledati na kanalu Arenasport 3 od 20:45 (MAXtv). Više informacija potražite OVDJE.