LP NA MAKSIMIRU

Evo gdje gledati Dinamo protiv Lyona; je li vrijeme za prvi gol?

22.11.2016 u 09:53

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo u utorak (Arenasport 3, 20.45 sati) na Maksimiru igra protiv francuskog Lyona u sklopu 5. kola Lige prvaka. Za sve one koji neće moći doći na stadion podsjetnik kako utakmicu mogu uživo pratiti na kanalu Arenasport 3 (MAXtv, kanal 410) te putem usluge MaxTV To Go

Dinamo se i ove sezone najblaže rečeno izblamirao u skupini Lige prvaka, a nakon četiri utakmice nema ni boda, ni postignutog gola. Večeras će pokušati spasiti čast protiv francuskog Lyona, ali forma momčadi trenera Ivajla Peteva je krajnje problematična.

U petak je Dinamo veliki kiks napravio i u prvenstvu, kada na svom stadionu nije uspio svladati Istru 1961 s kojom je remizirao 1:1, ali donekle ga je izvukao Slaven Belupo, koji je odigrao 0:0 s Rijekom.

'Očekuje nas utakmica u koju ulazimo s drugačijom psihologijom. Svjesni smo što nas očekuje, moramo biti disciplinirani, ispuniti sve zadatke u igri i što je najvažnije, na terenu izgledati kao momčad. Želimo odigrati dobru utakmicu protiv Lyona, to nam je sada najbitnije', kaže trener Dinama Ivajlo Petev, koji uz ranije ozlijeđene igrače, te kartoniranog braniča Stojanovića, ne može računati ni na krilnog napadača Soudanija, što je veliki hendikep kada su ofenzivne zamisli u pitanju.

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati putem usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) koristeći aplikaciju na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalazite na putu. Više informacija potražite OVDJE.

'Soudani neće igrati jer još nije spreman. Svi drugi su spremni i u odličnom stanju, a pred utakmicu ćemo odlučiti tko će igrati. Dakako, izostaju suspendirani Stojanović, te ozlijeđeni Antolić, Lešković i Goncalo', otkriva Petev koji je trenutačno u velikim brigama i problemima, a kada je sastav u pitanju, umjesto Soudanija na desnom krilu će vjerojatno zaigrati Mario Šitum.

Za njega je vezana i zanimljivost da je jedini igrač Dinama, koji je prije pet godina igrao u onoj utakmici kada je Lyon u Maksimiru pobijedio 7:1, a francuski klub dobio je i dvije preostale utakmice s Dinamom u Ligi prvaka.

Činilo se u jednom trenutku kako je Lyon nakon dva vezana poraza otpisan, ali bod iz Torina vratio je francusku momčad u igru za prolazak. Šanse Lavova za jedno od prva dva mjesta nisu sjajne, no žele li ih zadržati, glavni preduvjet jest pobjeda nad hrvatskim prvakom.

Forma pred gostovanje u Zagrebu je odlična jer je Lyon u prvenstvu vezao tri pobjede i uhvatio priključak s vrhom, a igre su napokon u skladu s očekivanjima, piše portal Dvoznak.com.

>> Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

'Teško mi je reći kolike su nam šanse za prolazak skupine. Iskreno, nisu velike, ali napravit ćemo sve što možemo ne bismo li ostali u igri. U Zagreb, naravno, dolazimo po pobjedu, a cilj nam je što bolje krenuti u susret. Idealno bi bilo kada bismo uspjeli rano doći do pogotka. Time bismo ipak skinuli dio tereta s vlastitih leđa, a jednim uhom mogli bismo i slušati vijesti iz Seville. U svakom slučaju, bod iz Zagreba znači nam nastavak natjecanja najmanje u Europskoj ligi, pa i zbog tog razloga moramo biti na pravoj razini protiv Dinama', kazao je na konferenciji za medije Bruno Genesio, koji se prvenstveno bavio svojom momčadi, a mnogo manje Dinamom.

Gostujući trener od ranije ne može računati na Rachida Ghezzala i Christophea Jalleta, a prema posljednjim novostima večerašnji će nastup propustiti i lakše ozlijeđeni stoper Emanuel Mammana što ipak ne bi trebao biti značajniji hendikep.

Utakmicu Dinamo-Lyon možete od 20.45 sati uživo gledati na kanalu Arenasport 3

Liga prvaka

Skupina H

Dinamo Zagreb - Lyon 20:45
Sevilla - Juventus 20:45
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Sevilla 4 3 1 0 10
2. Juventus 4 2 2 0 8
3. Lyon 4 1 1 2 4
4. Dinamo Zagreb 4 0 0 4 0

Sljedeće utakmice

7.12. Lyon - Sevilla
7.12. Juventus - Dinamo Zagreb