ISKORISTIO JE PRILIKU

Euforija u Madridu; svi hvale sjajnog Šimu Vrsaljka

02.11.2016 u 14:20

Bionic
Reading

Šime Vrsaljko odigrao je tek drugu utakmicu za madridski Atletico. I oduševio sve u Madridu. Svi se pitaju zašto Diego Simeone igrača kojeg je platio 17 milijuna eura uporno drži na klupi

Napokon je dobio priliku! Šime Vrsaljko ovog je ljeta iz Sassuola stigao u madridski Atletico za 17 milijuna eura, a do utorka je odigrao samo jednu jedinu utakmicu! Trener 'rojiblancosa' Diego Simeone za domaći meč Lige prvaka protiv Rostova odlučio je odmoriti standardnog  Juanfrana, a od prve je minute na desnome boku krenuo naš reprezentativac.

Atletico je utakmicu dobio 2:1, osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka, a Šime je odigrao svih 90 minuta i pobrao same pohvale. Neki su španjolski mediji doslovce euforično isticali njegove poteze i sigurnost u igri. No najvažnije pohvale stigle su od Simeonea, zbog čijeg je zapostavljanja Vrsaljko bio spreman već ove zime otići s Vicente Calderona.

'Vrsaljko nije bio neaktivan, pa on trenira svaki dan. Danas je iskoristio svoju priliku, odigrao je jako dobru utakmicu, presijecao je protivničke napade i ubacivao dobre lopte. Pokazao je da je spreman za igru kada je treneru to potrebno. On je pravi momčadski igrač', rekao je nakon utakmice Simeone.

Popularni Cholo škrt je na riječima, o pohvalama da i ne govorimo, no zato su mediji tu da pohvale kad netko poput Vrsaljka zablista. Tako je u sportskom dnevniku Mundo Deportivo dobio cijelu stranicu.
'Vrsaljko je zablistao u svojoj drugoj utakmici za Atletico. Bio je jako siguran, u obrani nije imao puno problema, a stvarao je prilike u napadu opasnim ubačajima. Dobrim nastupom je pokazao da može zamijeniti Juanfrana na desnom boku, a znamo i da ga Simeone može koristiti na lijevoj strani', ističu u Mundo Deportivu i dodaju:
'Imao je sjajno ubacivanje za Torresa koje ovaj nije uspio pretvoriti u gol, a i sam je pred kraj izvrsno zaprijetio protivničkom golu. Odigrao je zapaženu partiju i pokazao da zaslužuje više minuta na terenu.'

Šime je svoje napravio, sjajnim nastupom u Ligi prvaka bacio je rukavicu u lice treneru Diegu Simeoneu koji ga više neće moći samo tako zapostavljati. Vrijeme je i da se Juanfran zabrine, Vrsaljko je sedam godina mlađi i samo je pitanje vremena kad će zamijeniti mjesta.