ANFIELD GLADAN TROFEJA

Euforija u Liverpoolu: svi uvjereni u naslov

29.12.2008 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon 19 godina čekanja, najtrofejniji engleski nogometni klub ponovno je na kolosijeku koji vodi prema naslovu najbolje momčadi u ligi. Igrači i struka ne skrivaju veliku ambiciju kojom bi u zaborav bacili nagomilane frustracije

U posljednja tri dana, Liverpool je ostvario dvije prvenstvene pobjede ukupnim rezultatom 8:1 i udobnije se smjestio na vrh ljestvice premierligaša. Tri boda prednosti pred Chelseajem i deset (s tri utakmice više od Man. Uniteda) situacija je koja je Liverpoolovim zvijezdama razvezala jezik.

'Ovo je najbolja momčad s kojom sam u životu igrao. Gledam oko sebe u svlačionici i mogu reći da imamo sjajne nogometaše na svim pozicijama. Snažni smo i u naletu. Ako nastavimo s ovakvim igrama, osvojit ćemo naslov', rekao je nakon svoja dva pogotka u 5:1 u Newcastleu kapetan 'redsa' Steven Gerrard

Jamie Carragher, igrač s najvećim brojem nastupa u klubu, priključio se kapetanu.

'Znamo za što smo sposobni i koji nam je cilj. Svi s čuđenjem pričaju o našoj poziciji, ali ja nisam iznenađen. Mi smo nogometni klub Liverpool i nama je mjesto na vrhu', podiže perje svojim navijačima pouzdani stoper koji je u vrijeme osvajanja prošlog naslova još bio dijete koje je navijalo za lokalnog rivala Everton.

'To dovoljno govori kako je to davno bilo', kaže Carragher.

U odsutnosti operiranog trenera Rafaela Beniteza, momčad vodi nekadašnji veznjak kluba Sammy Lee koji je kao igrač u crvenom dresu osvojio tri engleska naslova.

'Ova momčad može pobijediti u svim susretima koji su pred nama. Igramo sjajno, ali postoji još prostora za napredak i Benitez zna kako dodatno podići razinu igre. Momčad je željna učenja i to mi je najveća radost kada ih gledam. Kao trener ne možete poželjeti više', kaže Lee.

Mnogi se pitaju kako će momčad tek izgledati kada se na teren vrati ozlijeđeni Fernando Torres. Najbolji klupski napadač pri kraju je oporavka od teže ozljede i trebao bi biti spreman za nastavak prvenstva 10. siječnja, kada Liverpool gostuje kod Stokea. U međuvremenu, Torres se bavi europskim ispitima koji će ga ponovno poslati u rodni grad.

'Inače nisam sklon velikim prognozama, ali gledam kako momčad igra i uvjeren sam da ćemo proći Real u Ligi prvaka. Protiv njih inače nisam bio posebno efikasan, ali iza mene je najbolje razdoblje u karijeri u kojem sam dodatno napredovao', priključuje se i bivši kapetan Atletica euforičnom momentu na Anfield Roadu.