DRAMA U BEOGRADU

Euforija trese domaćina Srbiju, pala Danska

18.01.2012 u 08:02

Bionic
Reading

Rukometaši Srbije pobijedili su u krcatoj beogradskoj dvorani Pionir reprezentaciju Danske s 24:22 (10:12) u susretu 2. kola A skupine Europskog prvenstva

Ovom pobjedom je Srbija osigurala plasman u drugi krug s prve pozicije na ljestvici. Dalje idu još Poljska i Danska, dok se od plasmana u drugi krug oprostila Slovačka. Podsjećamo, u prvoj utakmici 2. kola u ovoj skupini, Poljska je deklasirala Slovačku s 41:24.

Danska je u prvom poluvremenu ogleda s domaćinom prvenstva tri puta imala po tri gola prednosti. U nastavku je Srbija povela u 39. minuti sa 16:15, te Dancima više nije dopustila niti jedno vodstvo. No, nepunih sedam minuta prije kraja dvoboja je rezultat bio 22:22, a onda su Vujin i Čutura svojim golovima osigurali slavlje domaćinu.

Dvojica najvećih junaka pobjede reprezentacije bili su vratar Darko Stanić (proglašen za igrača utakmice) sa 17 obrana i Momir Ilić koji je postigao 8 pogodaka iz 11 pokušaja.

U Danskoj su iskusni ljevokrilni napadač Lars Christiansen i 24-godišnji lijevi vanjski Mikkel Hansen postigli po četiri gola, uz bitnu razliku što je Christiansen odigrao utakmicu bez promašaja (4-4), dok je Hansen za svoja četiri pogotka potrošio čak 11 lopti.

U B skupini u Nišu, Njemačka je teškom mukom pobijedila Makedoniju s 24:23 (Kaufmann 6 / Lazarov 7), dok je Švedska bila bolja od Češke s 33:29. Niclas Ekberg zabio je za Šveđane 10 golova iz 12 pokušaja dok je kod Češke, kao i obično, najbolji strijelac bio Filip Jicha, ali je za 7 golova potrošio čak 19 lopti.