NAKON OSVOJENOG SP-a

Englezi zbog Gvardiola prozvali Guardiolu; njihove ocjene govore sve

23.12.2023 u 11:25

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja novi su klupski prvaci svijeta nakon što su u petak, finalnom ogledu u saudijskom gradu Jeddah pobijedili brazilski Fluminense sa 4:0 (2:0).

Za oba kluba bilo je to prvo finale klupskog svjetskog prvenstva, a City je do pobjede stigao rutinski osvojivši tako peti trofej u ovoj godini nakon naslova engleskog prvaka i FA kupa, pobjednika Lige prvaka, te europskog Superkupa.

Golove za Građane zabili su Julian Alvarez (1, 88), Nino (27-ag) i Phil Foden (72).

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić za City je igrao od 60. minute, dok je Joško Gvardiol ušao u igru u 74. minuti.

Mateo Kovačić upisao se u povijest kao prvi nogometaš koji je titulu klupskog prvaka svijeta osvajao s tri različita kluba.

Kovačić je prije toga trofej klupskog svjetskog prvaka u dva navrata osvajao i s Real Madridom (2016, 2017), a jednom i u dresu Chelsea (2021).

Do sada je bio u društvu osmorice igrača koji su osvojili trofej s dva različita kluba, a to su Dida (Corinthians, Milan), Danilo (Sao Paulo, Corinthians), Fabio Santos (Sao Paulo, Corinthians), Thiago Alcantara (Barcelona, Bayern München), Toni Kroos (Bayern Münche, Real Madrid), Ronaldo (Manchester United, Real Madrid), Xherdan Shaqiri (Bayern München, Liverpool), David Alaba (Bayern München, Real Madrid).

A kako su engleski mediji ocijenili nastupe hrvatskih reprezentativaca? Manchester Evening ocijenio je Kovačića sa 'sedmicom', uz obrazloženje.

'Ulazio je u prostor i osvojio loptu za treći gol'. S time što je to najveća ocjena petorici igrača koji su ušli s klupe. Gvardiol je dobio 'šesticu' uz objašnjenje da nije imao puno posla.

Sedmicu je Kovačiću dao i Daily Mail, dok je Gvardiol ocijenjen sa 6.5.

Goal je napisao da je Kovačić ušao u drugom poluvremenu da riješi stvari, što je učinkovito učinio te dao ocjenu 6, dok je Gvardiolu dao ocjenu 5.

'Mijenjao se na beku nakon ulaska. Koriste ga na poziciji koja nije njegova', pojasnili su na Goalu.