POLA TUCETA ANDORCIMA

Englezi pobjegli na dalekih 10 bodova

10.06.2009 u 23:12

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Engleske očekivano je lako, s rezultatom 6:0, svladala Andoru na Wembleyju i došla na tri boda od matematičke izvjesnosti plasmana na Svjetsko prvenstvo iduće godine

Rooney je načeo mrežu Andoraca

Bilo je iluzorno očekivati pomoć od  Andoraca, Engleskoj se mirnog srca već danas može čestitati na plasmanu na svjetsku smotru. Pred nešto manje od 60.000 gledatelja, na Wembleyju je 'račun' otvorio Wayne Rooney već u četvrtoj minuti. Do poluvremena su zabijali još i Lampard te ponovno  Rooney, a u nastavku su dva zabili Defoe i jedan Peter Crouch.

Rooney je s dva nova pogotka došao do zbroja od osam pogodaka u sedam utakmica i najbolji je strijelac kvalifikacija, a jedan od najboljih igrača na terenu bio je Glenn Johnson, začetnik većine akcija u prvom poluvremenu.

Andorci su nakon 32 minute i 10 pokušaja Engleza prvi puta pucali na gol, na opće oduševljenje neobično slabo popunjenog Wembleyja. Razlog je jasan, štrajk u podzemnoj željeznici potpuno je paralizirao englesku metropolu. Čak su i neki novinari ostali zatvoreni u brojnim čepovima po Londonu i nisu stigli na utakmicu. Engleski nogometni savez obećao je povrat novca za navijače koji nisu iskoristili ulaznicu za ovaj susret.

Pred Englezima su još dvoboji na svom terenu protiv Hrvatske i Bjelorusije, a kvalifikacije će zatvoriti gostovanjem u Ukrajini. Trenutno imaju maksimalan učinak iz sedam utakmica, Hrvatska i Ukrajina su na drugom mjestu sa 11 bodova.