nije pristao na štednju

Engleski velikan tone sve dublje; nakon što su se zbog štednje pokušali riješiti maskote, sada svoju najveću zvijezdu šalju na tribine

09.10.2020 u 19:29

Bionic
Reading

Mesut Özil nije prijavljen za Europsku ligu, a vjerojatno će izostati i s popisa igrača za Premier ligu

Mesut Özil ostao je šokiran kada se njegovo ime nije pojavilo na popisu igrača Arsenala za Europsku ligu i to nakon što je maskotu kluba spasio od izumiranja i, ono puno važnije, tjedno svoju ekipu košta 350.000 funti. Nije isključeno da će i u Premier ligi preseliti na tribine.

Njemački reprezentativac je u Arsenal stigao još 2013. godine iz Real Madrida za 47 milijuna eura i ubrzo je postao najplaćeniji u svlačionici. Za 'Topnike' je upisao 254 nastupa i zabio 44 gola, te tome dodao i 77 asistencija, ali izgleda da je svoju zadnju utakmicu u dresu londonskog sastava odigrao.

Iako ima još osam mjeseci ugovora s Arsenalom, Özil vjerojatno više neće igrati za Engleze. U nemilost je pao nakon što jedini nije pristao na smanjenje plaće zbog krize izazvane koronavirusom, a ulje na vatru dolio je spasivši maskotu kluba Gunnersaurusa.

Naime, iako ih maskota košta gotovo ništa u usporedbi s ostalim troškovima, čelnici Arsenala su ju odlučili ukinuti i tako uštedjeti, a Özil je javno rekao kako će on plaćati maskotu i tako zapravo dodatno bocnuo klub. Kako su ovoga ljeta stigli Thomas Partey, Willian, Gabriel Magalhaes, Pablo Mari, Cedric Soares i Alex Runarsson trener Arsenala Mikel Arteta ima širok izbor igrača za sva natjecanja, ali može registrirati samo njih 25 starijih od 21 godinu, dok ih još osam može ostati na stipendijskom ugovoru, ali moraju biti mlađi od 21.

Pogađate, žrtvovan će biti Özil koji je zadnju utakmicu igrao još 7. ožujka u pobjedi protiv West Hama od 1:0. Da stvar bude gora, ako želi igrati ove polusezone, Özil može otići u nekog od engleskih drugoligaša ili raskinuti ugovor na svoju štetu i otići kao slobodan igrač.