uzvrat večeras u 20.45 sati

Engleski mediji u čudu: Zar Guardiola nije ništa naučio iz prvog poraza?

10.04.2018 u 09:24

Bionic
Reading

Prošlotjedna pobjeda Liverpoola 3:0 u prvom četvrfinalnom ogledu Lige prvaka protiv Manchester Cityja bila je veliko iznenađenje za sve ljubitelje nogometa. Ovog utorak od 20.45 sati na Etihadu se igra uzvrat i pitanje je može li Guardiolina momčad zadoknaditi taj veliki zaostatak

Momčad Pepa Guardiole u prvoj je utakmici četvrtfinala Lige prvaka svojim navijačima priredila neugodno iznenađenje porazom od 0:3 na Anfieldu i jasno je da će City u uzvratnom ogledu imati težak posao želi li proći Liverpool i izboriti mjesto u polufinalu.

  • +9
Premier liga, Manchester City - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon te utakmice mnogi su kritizirali Guardiolu i njegov taktički potez, odnosno što je na lijevog beka odlučio staviti Francuza Aymerica Laportea.

To je na najbolji način iskoristio Mohamed Salah koji je postigao gol i upisao asistenciju. Nažalost po Guardiolu, sjajni Egipćanin će prema svemu sudeći biti spreman za uzvrat iako je u prvoj utakmici zbog ozljede bio zamijenjen, a potom je i prpopustio prvenstveni ogled protiv Evertona.

I zato se engleski mediji čude jer se Guardiola nije 'opametio' nakon prvog ogleda.

Navodno, španjolski trener u uzvratu namjerava izvesti gotovo identičan sastav, odnosno na lijevom beku će zaigrati Laporte. Jedina promjena je u napadu gdje će umjesto Gabriela Jesusa igrati Sergio Agüero.

Inače, Guardiola je na toj poziciji lijevog beka ove sezone često koristio Brazilca Danila, pa čak i mladog Ukrajinca Zinčenka.