slavlje u londonu

Engleski mediji raspisali se o senzacionalnoj pobjedi Dinama i Oršićevoj golčini, a zbog jednog hrabrog poteza pohvalili su i trenera West Hama

10.12.2021 u 09:44

Bionic
Reading

Nakon senzacionalne pobjede Dinama u Londonu protiv West Ham Uniteda 1:0 zanimljivo je bilo pročitati kako su utakmicu vidjeli engleski mediji

U zadnjem, šestom kolu skupine H Europske lige, Dinamo je slavio na gostovanju kod West Hama golčinom Mislava Oršića na samom početku utakmice.

Ta pobjeda donijela je Dinamu sljedeću fazu Europske lige te nove milijune. Naime ukupna zarada od nastupa u Europi i bonusa Uefe došla je do gotovo 16 milijuna eura.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No treba reći da je West Ham ranije osigurao prvo mjesto u skupini, tako da nisu igrali s najjačom momčadi. Dapače, engleski mediji naglasili su da je iskusni te očito hrabri trener David Moyes poslao na teren jako mladu i neiskusnu momčad, zbog čega je dobio pohvale jer su pružili sjajan otpor.

Naravno, većinu engleskih novinara gol Mislava Oršića podsjetio je na izvedbu protiv Tottenhama u Zagrebu.

'Rano zabijen čudesni gol Mislava Oršića potopio je Čekićare u kišom natopljenom dvoboju Europske lige', donosi tiražni The Sun, dodavši:

'West Ham se okliznuo i doživio prvi europski poraz u sezoni pod Davidom Moyesom koji je odmorio svoje najveće zvijezde kako bi nastavio borbu u domaćem natjecanju.'

Naravno, priča dana bila je Oršićeva golčina…

'Mislav Oršić šokirao je momčad Davida Moyesa strašnim udarcem nakon samo tri minute, ali West Ham je svejedno prošao u drugi krug Europske lige', piše između ostalog tiražni Daily Mail.

'Na semaforu je tek počela četvrta minuta utakmice kada je lukavi Oršić, čiji su golovi prošle sezone izbacili Tottenham iz Europske lige, primio loptu na lijevoj strani, razmišljao što će učiniti s njom, a onda povukao sjajan potez', piše Guardian.

Neki su pohvalili i West Hamove klince jer je nastupilo i nekoliko juniora:

'Harrison Ashby dao je nadu Davidu Moyesu i pokazao da može zaigrati i na seniorskoj razini', piše The Times.

  • +42
West Ham United - Dinamo, 6. kolo Europske lige, 2021./22. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN