KAŽNJEN ZBOG RASIZMA

Emre: Neka mi Alah iščupa srce iz grudi!

20.04.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Vezni igrač turske nogometne reprezentacije i Fenerbahčea Emre Belozoglu suspendiran je na dvije utakmice zbog rasističke uvrede upućene tamnoputom igraču Trabzonspora Didieru Zokori

Turski nogometni savez kaznio je 31-godišnjeg Emrea samo nekoliko sati nakon što je vodstvo Trabzonspora podnijelo civilnu tužbu protiv turskog reprezentativca.

Turski mediji navode kako je Trabzonspor zahtijevao da se Emreu sudi u okviru zakona o huliganizmu koji oštrim mjerama kažnjava rasne ispade na sportskim terenima. Kazna koja se može izreći za uvredu na rasnoj osnovi prema tom zakonu može iznositi i do godinu dana zatvora.

Emre je priznao kako je tijekom ogleda između Fenera i Trabzonspora verbalno napao Zokoru, no tvrdi kako nema govora o rasizmu.

'U turskoj kulturi nema mjesta za rasizam – to je grijeh. Ako u meni postoji i zrnce rasizma, neka mi Alah iščupa srce iz grudi', kazao je Emre na novinarskoj konferenciji. 'Nisam se Zokori obratio rasističkim riječima. Dobacio sam mu nešto što sam naučio u Engleskoj, što također smatram neprimjerenim', dodao je Emre.

No, što je točno Emre na engleskom dobacio 31-godišnjem Zokori - koji je rođen u Abidjanu (Obala Bjelokosti) - zasad nije poznato jer bivši nogometaš Racing Genke, Saint-Étiennea, Tottenham Hotspura i Seville, iz koje je otišao u Tursku u ljeto 2011. godine, nije želio govoriti.

Emre je član Fenerbahčea od 2008. godine, a prije toga je igrao za Newcastle United, Inter i Galatasaray.