UOČI VN KINE

Emotivni Vettel sjetio se Schumija i svoje najteže odluke u životu!

11.04.2015 u 11:28

Bionic
Reading

U nedjelju je na rasporedu treća utrka sezone Formule 1 – VN Kine, a uoči nje njemački vozač Sebastian Vettel prisjetio se sunarodnjaka Michaela Schumachera

Četverostruki prvak Sebastian Vettel je od ove sezone u Ferrariju, a u posljednjoj utrci (VN Malezije) stigao je do prvog trijumfa u crvenom bolidu. Uoči novog iskušenja u karijeri Nijemac se prisjetio Michaela Schumachera, vozača koji je svoje najbolje dane proveo upravo u momčadi 'propetog konjića'.

'Prije 15 ili 20 godina stajao sam ispred ulaza u Maranello i nije mi bilo dozvoljeno ući. Kao svaki drugi fan, želio sam vidjeti Michaela. Sada su vrata otvorena i ja sam vozač. To je nešto sasvim posebno', izjavio je Vettel, za kojeg je prvi čovjek Ferrarija Maurizzo Arrivabene znao reći da je Schumijeva kopija.

Vettelov prelazak iz Red Bulla u Ferrari dogodio se iznenada, iako je Vettel dosta dugo imao kontakt s najtrofejnijom momčadi. Ovaj 27-godišnji vozač to je za Telegraph nazvao 'najtežom odlukom u životu' i u tome trenutku je želio savjet osobe kojoj se divio, no ona je bespomoćno ležala u krevetu nakon teške skijaške nesreće u prosincu 2013.

'Zato što je odluka bila toliko teška volio bih da sam mogao popričati s Michaelom. O tome smo razgovarali prije, nekada u šali, nekada ozbiljno. Mislim da mi je puno nedostajao u tome trenutku jer sam znao da će mi reći istinu o tome što on misli.'